Петър Манджуков и Юлиян Инджов взимат ЦСКА


Петър Манджуков и Юлиян Инджов взимат ЦСКА
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

3640 0

Петър Манджуков и Юлиян Инджов ще са новите собственици на ЦСКА. Това може да се случи, след като Милко Георгиев и Ивайло Манджуков регистрират ново дружество ЦСКА и после прехвърлят акциите си на Петър Манджуков и Инджов, за които се счита, че ще са основните инвеститори в клуба от лятото, пише "Тема Спорт".

Регистрацията на новото дружество се очаква да излезе през следващата седмица, след което да бъде прехвърлянето на книжата. твърди се, че Манджуков и Инджов ще държат по 50% от акциите на ЦСКА, а същевременно ще откупят и марката от НАП.

Очаква се те да осигурят 4 милиона лева бюджет за следващия сезон. Допълнителни 2 милиона лева на година пък ще са необходими за покриване на дълга към НАП. Той ще бъде разсрочен за 5-6 години. Това второ перо по бюджета е планирано да се осигури от няколко бизнесмени, които да влязат в УС и да дават определена сума всеки сезон, както и от продажбата на играчи, билети, телевизионни права и други приходи.

Апелативната комисия ще обяви своето решение по обжалването на лиценза на ЦСКА на 1 юни. Почти сигурно клубът няма да получи такъв, но въпреки това има достатъчно сериозни индикации, че ще участва в А група чрез регистрирано ново дружество.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА В ИЗДАНИЕТО:

ЛЮБО СЕ Е СРЕЩАЛ С ОРЪЖЕЙНИЯ БОС

25-ИМА ПОДПИСВАТ С НОВИЯ ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички