Петьо Костадинов призова Гриша Ганчев да се оттегли от ЦСКА: В София бе пренесен смрадлив селски манталитет


Петьо Костадинов призова Гриша Ганчев да се оттегли от ЦСКА: В София бе пренесен смрадлив селски манталитет
Снимка: БГНЕС

11664 0

Eдин от учредителите на ЦСКА 1948 Петьо Костадинов отправи остри думи към собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. Футболният агент заяви, че в центъра на София е бил пренесен един "смрадлив селски манталитет" и призова бизнесменът да се оттегли от "червените":

"В центъра на София беше пренесен един смрадлив селски манталитет, който ескалира. Марката "ЦСКА" е национална марка, това не е марка за лично ползване. Не може да има масова търпимост. В България се знаем - като се изкашля някой футболен човек на Калотина, ще ти кажа защо кашля. Обладан съм от болка, тези неща съм ги крещял още преди време, очаквах това да се случи", коментира той.

"Когато Литекс влезе в "А" група през 1997 г. организирах лагерите им, бях някаква част от клуба при последната им титла с Ангел Червенков, познавам нещата, те го знаят това. През есента посетих мача на "Армията", бях потресен от всичко, в което се е превърнало това място. Не искам да имам нищо общо с това", добави Костадинов.

"Доброто решение е г-н Ганчев да се оттегли. Цялата тази система и методи на работа са вредни, те вършеха работа през 90-те години. Не се развиваме, въртим се в кръг. Снощният мач имаше световен принос - съдията Железов работи със секунданти. Той гледаше VAR, двама секунданти до него. Трябва да се пита шефа на съдиите за това".

"Няма Ганчев, няма Цека, има само ЦСКА" - видях го този винил на стадиона. Като са казали "а", нека кажат и другите букви от азбуката. Разбирам ги момчетата, знам какво им се случи преди пет години", продължи агентът.

"Материалът на колегите от "Сега" за наема на "Армията"? Аз го предвидих това нещо. Единият клуб трябва да купи другия, но не Литекс да купи ЦСКА 1948. Създадохме този клуб във Военния клуб в София, нямахме пари в началото - Калина събираше пари в урната, парче пица беше премията за футболистите. Така беше, това е истината. Тръгнахме си от "Армията", защото не бяхме съгласни с вариант "Литекс". И много хора от публиката мислеха така", завърши коментара си Костадинов в студио "Дерби".

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Какво се случи с Мичу - идолът на Ерлинг Холанд, който покори Висшата лига?

През 2012 г. един испански атакуващ халф като че ли от нищото взриви Висшата лига. С 18-те си гола за скромния...

Реклама

Най-четени новини


виж всички