Павел Колев: Има много различия между ЦСКА и Рейнджърс, държат се като "Титаник"


Павел Колев: Има много различия между ЦСКА и Рейнджърс, държат се като "Титаник"
Снимка: БГНЕС

1579 0

Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев разясни какви прилики и разлики има между случаите на българския гранд ЦСКА и този на шотландския Глазгоу Рейнджърс. Според него журналистите неправомерно сравняват двата случая.

"С примера с Рейнджърс се спекулира много. Има общи неща, но има и съществени разлики. Двата клуба нямат сетива за промените в лицензирането, финансовия феърплей и се държат като Титаник. Местят столове по палубата, вместо да запушат пробойните. Рейнджърс е с 135 милиона паунда задължения. Един от двата гранда от Шотландия има изкупуване от фирма на членството на Рейнджърс и изкупуване на историята от същата фирма. Изкупуване на активите и на пасивите. Процесът трае изключително дълго. Преговорите с шотландската ФА отнемат месеци. Подписани са 10 споразумения между фирмата и федерацията. Фирмата Севко предоставя ясни документи за своята собственост, структура и бизнесплан, бюджет и други неща. Фирмата се задължава да изплати абсолютно всички задължения към футболното семейство. Това нещо тук не се случва. Нищо такова не ни е предоставено за разглеждане. Фирмата Севко се съгласява с 12-месечно трансферно ембарго и всички глоби се поемат от тях. Тя се съгласява да уреди всички футболни задължения – клубове и асоциации", разясни Колев пред журналистите по време на пресконференцията, на която бе обявено, че ФИФА задължава БФС да отнеме 15 точки на ЦСКА заради дългове.

"Какво е общото между Рейнджърс и ЦСКА? За да запази историята си, Рейнджърс трябва да изплати и дълговете си. Рейнджърс изплаща заплати през една вратичка, като това не са заплати, а заеми, и така спестяват пари. Този балон се спуква и данъчните служби завеждат дело срещу Рейнджърс за около 40 милиона паунда. Рейнджърс спечели първото дело, но има обжалване. Но това няма общо между задълженията на ЦСКА към НАП. Заплати се плащат като заеми под формата на тръст, за да не се плащат данъци и осигуровки“, допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички