Паро: Още ще бягат от ЦСКА, да закриват школите, щом не ги ползват!


Паро: Още ще бягат от ЦСКА, да закриват школите, щом не ги ползват!

1680 0

Легендарният футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов смята, че още играчи може да напуснат "Армията" заради неполучени пари. Както е известно, ако даден клуб забави две заплати на играч, той може да разтрогне едностранно договора си.

"Играчите са дошли в ЦСКА да играят за пари - сподели пред "България Днес" Паро. - Те са в своето право да си изискват заплатите всеки месец. Ако "червените" продължат да забавят плащането към своите футболисти, нищо чудно някой от тях да разтрогне с клуба, както направи Антон Карачанаков."

Никодимов коментира и новите попълнения, които акостираха на "Армията". До момента ЦСКА привлече Марио Бъркляча, Стефан Николич, Максимс Уваренко и, според думите му - Амансио Фортес.

"Дано се впишат добре в отбора - надява се легендарният треньор на "армейците". - Политиката на тима е да привлича чужденци, които играят на мястото на младите таланти от школата. Стойчо Младенов показа, че може да изгради отбор за нула време. Трябва да има ограничения на бройката на легионерите у нас. Не може почти целият отбор да е съставен от чужденци. Защо работят школите тогава? По-добре да се закрият, като не се ползват. На младите трябва да им се дава шанс за изява. Ако само стоят и гледат от пейката, няма как да станат добри футболисти. Вместо тях играят скъпоплатени чужденци със съмнителни качества. У нас само по-бедните клубове не могат да си позволят чуждестранни играчи."

Паро е на мнение, че директните мачове между ЦСКА и "Лудогорец" ще решат титлата. Преди подновяването на сезона "армейците" имат три точки преднина пред разградския тим.

"Разликата не е кой знае колко голяма, смята той. - Три точки са и малко, и много. Футболистите на "червените" и "зелените" са с класи над останалите. Не вярвам, че някой друг отбор ще може да се намеси в битката за първото място. Ясно е, че и ЦСКА, и "Лудогорец" ще губят точки в плейофите, но директните срещи между двата клуба ще са решаващи. Тимът от Разград ще направи всичко възможно да спечели титлата, защото ще иска отново да повтори успехите си в Шампионската лига".

Бившият треньор на "армейците" коментира и новия селекционер на националния отбор Ивайло Петев.

"Няма да му е лесно - смята Паро. - В България нямаме класни футболисти. Трябва да го осъзнаем. В отборите у нас играят чужденци, а българите стоят на скамейката. Не се дава път на младите за реализация. Сложно ще му бъде на Петев да изгради добър отбор."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички