Паро: ЦСКА няма нужда от промени сега


Паро: ЦСКА няма нужда от промени сега

2248 0

Бившият спортен директор на ЦСКА Аспарух Никодимов изрази мнението си за ситуацията на "Българска армия" пред "Тема Спорт".

Как гледате на някои твърдения, че ЦСКА е легнал на "Ботев", за да изпрати "Левски" във втората шестица?

- 3ащо да ляга ЦСКА? Левски ни бе клиент в последно време и защо бихме изпуснали доброволно два мача с тях през пролетта? Няма смисъл. Това е първият довод, че ЦСКА не е легнал. А вторият е, че ЦСКА се бори за титлата. И трябва да си абсолютно сигурен, че ще победиш Лудогорец и в двете срещи в плейофите, за да си позволиш такъв лукс като загуба от Ботев по собствено желание. Разбирам отборът да водеше със 7-8 точки на върха и да прецака Левски. Но случаят далеч не е такъв. Така че това са измишльотини, че ЦСКА е легнал на Ботев. Няма такова нещо. Това е начин да се оправдае слабата работа на някои хора. Няма никаква логика в подобен ход.

Какви промени трябва да бъдат направени в ЦСКА, след трите поредни загуби на старта на пролетния дял?

- Няма нужда от промени, сега не е моментът, предвид че до края на първенството остават 10 мача. Трябва отборът да се стегне и да се обедини в битка за титлата. Промени се правят на полусезона или през лятото. Ако ще сменят някого, трябва да имат готов вариант за треньор и той да е предупреден, за да се подготви. И като дойде юни месец, тогава да назначават. Тези загуби може да са плод на подценяване, а и много дългият лагер не повлия никак благотворно. Надявам се лека-полека да се вдигне темпото на отбора, но дано не стане късно дотогава. Изключен е вариантът загубите да се дължат на продажбата на Буш или на контузията на някой играч. Няма и бойкот за пари... Явно някой трябва да им се скара на тези футболисти да се освестят. И ако трябва - ще ги глобяват. Не може играчите да викат "Дай, дай", понякога трябва и те да дадат нещо насреща.

Какво е мнението ви за напускането на Петър Манджуков и посочените от него мотиви?

- Не е добре, че човек като Манджуков напуска ръководството. Той е заможен, във всеки момент може да извади определена сума и да помогне. А решението му не е добро и като реклама на клуба. Другите ще си кажат: "Гледай сега, един доказан бизнесмен бяга от ЦСКА, ние какво ще правим там". Вече за мотивите на Манджуков не мога да коментирам. Но според мен твърде голямо внимание се обръща на заплатата на Младенов. Не ме интересува колко взима, въпросът е да свърши работа, да класира отбора за евротурнирите и оттам да се генерират приходи. В противен случай възнаграждението наистина няма да е оправдано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички