Отличен вратар не даде шанс на ЦСКА пред 10 хиляди в Горна Оряховица


Отличен вратар не даде шанс на ЦСКА пред 10 хиляди в Горна Оряховица
Снимка: Официален сайт на ЦСКА - http://cska.bg/index.php?main_page=index&cPath=65

1413 0

ЦСКА стигна само до 0:0 в гостуването си пред 10 хиляди зрители в първия от 21 години насам мач от елита на стадиона в Горна Оряховица срещу местния Локомотив. Резултатът не отразява напълно случилото се на терена, защото и двата тима имаха достатъчно възможности да се разпишат, но или вратарите, или лошият късмет ги лишиха от попадение.

Повече бяха ключовите намеси на вратаря на Локо Николай Банков, който напълно отчая "армейците" с блестящите си изяви. ЦСКА не изигра велик мач, но бе доста по-креативен в сравнение с предишните два двубоя срещу Нефтохимик и Пирин и само блестящия страж на "железничарите" попречи на Стамен Белчев да запише победа и при третия си мач начело на "червените".

Върхът на пропуските на гостите бе в 88-ата минута, когато Преслав Йорданов най-накрая показа, че е на терена и стигна до чиста голова позиция, но Банков изби удара му в гредата.

Така ЦСКА с 32 точки остава на трето място на цели 8 от втория Левски и 14 от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. Локомотив е 12-ти със 17 пункта.

По куриозен начин в 3-ата минута Локомотив получи стопроцентов шанс за гол, след като Матия Курьор се откъсна зад защитата при дълъг пас. Топката изглеждаше, че отива спокойно в ръцете на вратаря Китанов, но в последния момент отскочи странно и го подлъга, но Курьор не можа да я прати в опразнената врата.

В 7-ата минута пък Йордан Апостолов получи топката сам на точката за дузпа, но Рафаел Перес с тяло успя да отбие пред голлинията - втори сериозен пропуск на домакините.

Лошата новина за ЦСКА в първия четвърт час не бе липсата на положения, а контузията на Милчо Ангелов, който бе грубо фаулиран (изненадващо съдията не показа жълт картон на Обаме-Ндонг) и малко по-късно трябваше принудително да отстъпи мястото си на Преслав Йорданов.

В 16-ата минута след центриране от корнер Манолев се извиси над всички и стреля опасно, но Банков направи страхотна намеса и избави вратата си от гол.

В 30-ата минута пък Никола Колев направи хубав рейд и стреля от дъгата на пеналтерията, но не намери очертанията на вратата. Малко по-късно отново Колев с далечен шут този път затрудни максимално Банков, но вратарят се справи и спаси.

Банков блесна и в началото на второто полувреме, когато отрази майсторски далечен шут на Рубен Пинто. В 60-ата минута пък отличен пробив отляво на Кулма завърши с подаване за непокрития Диого Виана, който бе изблъскан безкомпромисно в наказателното поле, но все пак шутира, само че над вратата - нито дузпа, нито гол за ЦСКА.

В следващите пет минути далечни шутове на Никола Колев и Манолев минаха на сантиметри покрай страничната греда. В 85-ата след дълга пауза ЦСКА отново стигна до положение, но пореден изстрел на Колев бе спасен по най-добрия начин от Банков.

В 89-ата минута Антон Недялков прати прострелно топката в наказателното поле, а Йорданов стреля силно, но Банков изби топката в гредата и отново попречи на ЦСКА да стигне до гол.

В крайна сметка двата тима трябваше да си стиснат ръцете за приятно за гледане равенство 0:0.

Състав на Локо (ГО): Банков, Желев, Цонков, Керчев, Фиданин, Обаме-Ндонг, Апостолов, Мечев, Атанасов, Курьор, Кифует

СТАРТОВИ XI НА ЦСКА: 12.Георги Китанов (в), 11.Станислав Манолев, 4.Божидар Чорбаджийски (к), 5.Рафаел Перес, 3.Антон Недялков, 22.Никола Колев, 20.Петрус Бумал, 6.Рубен Пинто, 7.Диого Виана, 26.Густаво Кулма, 29.Милчо Ангелов.

РЕЗЕРВИ: 30.Александър Конов (в), 15.Кристиян Малинов, 16.Красимир Станоев, 21.Руи Педро, 23.Александър Дюлгеров, 18.Александър Георгиев, 9.Преслав Йорданов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички