От СДВР за мелето на ЦСКА - Локо (Пд): Полицаи с навременна и адекватна намеса


От СДВР за мелето на ЦСКА - Локо (Пд): Полицаи с навременна и адекватна намеса
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1723 0

От СДВР излязоха с коментар за случилото се непосредствено преди дербито между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) от родната Първа лига. Припомняме, че на стадион "Българска армия" се стигна до сериозно напрежение между привържениците на двата отбора.

Чрез официалния си профил в социалната мрежа "Фейсбук", от СДВР определиха намесата на столичните полицаи като "навременна" и "адекватна" и посочиха, че благодарение на нея ситуацията не е ескалирала.

"С навременна и адекватна намеса столични полицаи предотвратиха разрастване на напрежение преди започването на футболната среща между отборите на ПФК „ЦСКА – София “ и ПФК „Локомотив“ Пловдив.

На 31.10.2021г. малко след 16.25 часа на стадион „Българска армия“ възниква напрежение между привърженици на двата отбора, което в последствие прераства във физическа саморазправа. По искане на дежурния делегат на футболната среща, с цел възстановяване и опазване на реда се е наложила намеса на полицейски служители, които по същото време са обезпечавали сигурността около района на спортното съоръжение, въпреки че не са имали ангажимент с вътрешната охрана. След намесата на органите на реда до други инциденти не се е стигнало. Предприети са действия за установяване на самоличността на участниците в инцидента и съответни мерки спрямо тях" - написаха от СДВР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички