От ЦСКА не са търсили Кралев за базите, министърът притеснен за Ботев


От ЦСКА не са търсили Кралев за базите, министърът притеснен за Ботев
Снимка: БГНЕС

1331 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи, че следи внимателно ситуацията в ЦСКА, но в никакъв случай не е бил търсен от ръководството на клуба, особено за базите на тима.

"Следим постоянно събитията в ЦСКА, в непрестанна връзка съм и с Борислав Михайлов. Очаквах малко по-сериозно отношение от страна на бъдещите инвеститори, но има още време. Все пак проблемът не е малък.

От ЦСКА не са искали среща с министерството. Новото ръководство в лицето на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не е търсило среща с мен. Информацията, която получавам е от Българския футболен съюз", заяви категорично Кралев.

"Нашият ангажимент ще бъде базите на ЦСКА да се стопанисват от това дружество, което е носител на традициите и което феновете припознаят”, допълни министърът.

Кралев коментира и цялостното финансово състояние на българските клубове, заявявайки притеснението си за Ботев (Пловдив) след ерата "Цветан Василев".

„Не може да харчиш повече отколкото получаваш. Многократно съм казвал, че клубове като Черно море, Берое, Локо Пд също са можели да харчат по 15 млн. при положение, че имат 3 млн. Ако го бяха правили, и те щяха да са в същото състояние. Тези клубове вероятно също искат да станат шампиони, но не и на тази цена. Виждате каква е ситуацията и в Ботев Пд. Големият благодетел е предоставял парите под форма на заеми и кредити и сега от клуб в цветущо състояние, Ботев е с огромни проблеми", каза още Кралев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички