От ЦСКА искат Монтана за съперник на полуфиналите


От ЦСКА искат Монтана за съперник на полуфиналите
Снимка: БГНЕС

779 0

Жребият за 1/2-финалите на Купата на България е сред основните теми около ЦСКА през последните дни. "Армейците" ще научат своя съперник съвсем скоро - на 16 февруари (вторник). Голяма част от хората в клуба предпочитат ЦСКА да се падне срещу Монтана, за което има няколко причини, съобщава "Тема Спорт".

От една страна, това е най-слабият от спортно-техническа гледна точка възможен съперник. Другите два тима Литекс и Берое изглеждат твърде трудни за преодоляване на 1/2-финал, като се има предвид, че на тази фаза отборите ще се срещнат по два пъти. По-възможно е ЦСКА да елиминира Монтана, но ако се стигне до два сблъсъка с ловчанлии или заралии, задачата става доста по-сложна.

От друга страна, "армейците" имат "закачка" с 9-ия в "А" група по две линии. Едната е, че точно Монтана елиминира ЦСКА в турнира за Купата през миналия сезон. Това се случи още на 1/16-финалите, а тимът от Северозапада тогава беше във втора дивизия. Сега обаче ролите може да се разменят и "червените" да продължат напред от позицията на по-нископоставения отбор.

"Армейците" имат история и с треньора на новака в "А" група - Емил Велев. ЦСКА се изправя често срещу него в турнира за Купата. За последно Кокала изведе Локомотив (София) срещу "червените" на 1/4-финал през сезон 2012/13 г. Първият двубой от двойката тогава беше в Своге и завърши 0:0. Реваншът се игра на "Армията" на 3 април 2013 г. и "железничарите" изненадващо отстраниха ЦСКА с 1:0 след гол на Даниел Пеев от дузпа.

През 2011 г. "червените" спечелиха Купата след 1:0 на финала (голмайстор Спас Делев) над Славия, чийто наставник бе именно Кокала. По време на мача феновете на 31-кратните шампиони не спряха да сипят обиди по Емил Велев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички