Официално: ЦСКА привлече Улаус Скаршем - кой е той и какво трябва да знаем за него? (ВИДЕО)


Официално: ЦСКА привлече Улаус Скаршем - кой е той и какво трябва да знаем за него? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

6550 0

ЦСКА обяви официално първия си зимен трансфер. Улаус Скаршем се присъедини към "червените" редици в сряда следобед и вече е на разположение за Нестор Ел Маестро и неговите помощници.

Сделката е факт!

31-кратните шампиони откупиха правата на 25-годишния полузащитник от Розенборг. Нито една от двете страни не обяви каква е сумата, която родният гранд е платил за играча, но се твърди, че е приблизително половин милион евро.

Още: Густаво Бусато: ЦСКА има всички условия да се бори за титлата докрай

Така "армейците" осъществиха плана си, заформяйки ударно трио в средата на терена между тримата норвежци в състава си - Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и новото попълнение Скаршем.

Още: По-рано от очакваното: Олаус Скаршем вече е в София за сделката с ЦСКА

Кой е Улаус Скаршем?

Улаус Яир Скаршем, както е пълното му име, е роден на 2-ри юли, 1998-а година в норвежкия град Мелхус. Той е висок 1.78 см. Любимата му роля е на типичен халф, а предпочитаният му крак е десният.

Футболният път на полузащитника стартира именно в Розенборг. Той е част от юношеските формации на тима, а на 13-ти април 2016-а година прави и официалния си дебют при мъжете. Тогава, в мач от първия кръг за Купата на страната, отборът му печели с 3:0 над Афшорд, а Улаус бележи едно от попаденията. 

В следващите няколко сезона кариерата му не се развива по мечтания начин. Той е преследван от няколко сериозни контузии, с което игровото му време е много ограничено. Бива отдаден под наем на Ранхейм преди началото на сезон 2019/20 г. 

Още: ЦСКА напът да се отърве временно и от Симеон Александров

Още на 14-и януари следващата година обаче Скаршем подписва с Кристиансун, с чиято фланелка регистрира 39 мача, 3 гола и 5 асистенции, преди да се завърне в родния си клуб.

През лятото на 2021-ва година Улаус отново бива привлечен от Розенборг за символичната сума от 29 000 евро. Към момента халфът има на сметката си за "децата на троловете" 73 двубоя, 6 попадения и 13 голови подавания. 

Мачове с националния отбор и трофеи

Още: ЦСКА губи битката за българин пред Ботев Пловдив?

Скаршем няма записани срещи с мъжкия национален отбор на родината си. Той обаче има такива с младежките гарнитури. През 2018-а година вдига титлата в елита с Розенборг. Отново с отбора печели на два пъти Купата на Норвегия (през 2016 и 2018 г.), както и Суперкупата на страната през 2018-а година.

Бивш треньор в Лудогорец урежда ЦСКА за колоритен трансфер: Преговорите са на финалната права

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички