Официално: ЦСКА обяви новия си треньор


Официално: ЦСКА обяви новия си треньор
Снимка: Оф. сайт на Спартак Търнава

1615 0

ЦСКА официално представи новия си треньор. Очаквано това е сръбският специалист Нестор Ел Маестро. Негов помощник ще бъдe брат му Никон Ел Маестро, а вратарите ще бъдат тренирани от Ивайло Петров. Част от щаба ще са и кондиционните специалисти Томас Нойберт и Кирил Динчев. Договорът на новият треньор е за 2 години.

"Много съм щастлив и горд да бъда треньор на ЦСКА. Огромен клуб в целия свят познат, който е създал много легенди. Виждам господин Пенев, който е сред нас. Въодушевен съм много от това, което предстои и няма как да не спомена страхотната публика, която ни очаква", бяха първите думи на новия наставник.

В края на миналата седмица фаворит беше полякът Мачей Скоржа. Но ръководството на "червените" промени плановете си и взима друго решение - за треньор бе избран Ел Маестро, който е считан за специалист с голям потенциал.  Нестор Ел Маестро е роден на 25 март 1983 година в Белград. Когато е на 8 години, семейството му се мести в английската столица Лондон. Едва 16-годишен, Ел Маестро става треньор в академията на Уест Хям. През 2002 година настъпва нова промяна в местожителството на новия ни треньор - той заживява във Виена, където в продължение на 2 години води младежкия тим на Аустрия Виена. Братята Ел Маестро заминават за Валенсия през 2004 година и започват работа във втория отбор на Валенсия Местая.

След двугодишен престой на испанска земя, Ел Маестро получава предложение от Шалке 04, което приема и става асистент на Марко Сломка в мъжкия отбор (2006 - 2008 г.). Тандемът Ел Маестро - Сломка се запазва и в Хановер 96 (2010 - 2013 г.) и в Хамбургер (2014 г.). Младият специалист се завръща в Аустрия Виена през лятото на 2016 година като помощник на Торстен Финк, а година по-късно получава шанса да бъде старти треньор на Спартак (Търнава) и извежда тима до шампионската титла след 45-годишни чакане.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички