Обрат в избора за нов треньор на ЦСКА, изненадващо име поема "червените"


Обрат в избора за нов треньор на ЦСКА, изненадващо име поема "червените"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

7522 0

По всичко личи, че ЦСКА ще изненада с избора си за нов треньор. За сигурен фаворит се считаше Мачей Скоржа, но според информация на "Труд" сърбинът Нестор Йевтич ще поеме "червените".

35-годишният специалист стана шампион със Спартак Търнава в Словакия през последния сезон, а сега ще оглави "червените" като подписва двегодишен договор. Припомняме, че Стамен Белчев напусна ЦСКА, след като отпадна за Купата на България на полуфиналите от Левски, както и не успя да се пребори с Лудогорец за първото място. Сезонът като наставник довърши Христо Янев, но бе ясно, че той няма да остане за новия сезон.

Историята на Йевтич, роден през 1983 година стартира в Белград, но след като семейството му емигрира в Англия, той решава да смени името си и в момента се нарича Нестор Ел Маестро. Историята на Ел Маестро, както го наричат всички, е наистина уникална. Още на 8 години получава стипендия, за да учи в Лондон. По-късно кандидатства за британски паспорт и властите го одобряват. Като поданик на кралица Елизабет II вече има много по-голям замах, за да развие мечтите си. Като англичанин по-лесно обикаля европейските си дестинации. Нали Албиона е родината на футбола.

Само на 15 години Нестор решава, че ще бъде треньор по футбол. Първата му работа е в Уест Хем. Назначен е като технически треньор. Йестич хвана окото на скаутите на „чуковете“ заради работата с децата на тим от предградията на Лондон. Брат му Никон също е бил наричан вундеркинд. Така двамата решават да сменят фамилното си име през 2002 година и вече по паспорт са Ел Маестро, пише "Труд".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички