Обновеният ЦСКА бе размазан от Дунав


Обновеният ЦСКА бе размазан от Дунав
Снимка: БГНЕС

4390 0

Обновеният ЦСКА започна с фаулстарт, след като бе сразен с 0:2 от Дунав в 6-ия кръг на българската Професионална футболна лига. "Червените" бяха напълно сломени от "драконите" и напълно заслужнено отстъпиха в един вълнуващ двубой.

Васил Шопов с отличен удар с глава в 31-ата откри резултата в полза на русенци, а секунди по-късно Густаво Кулма нацели гредата на празна врата и пропусна бързо да върне попадението за ЦСКА.

В ответната контраатака Антон Огнянов с невероятен удар от 20-ина метра направи безпомощен вратаря Георги Китанов за крайното 2:0. След почивката ЦСКА опита да осъществи натиск, но реално отправи само един по-опасен удар, дело на резервата Руй Педро, който вратарят на Дунав Луков спаси.

ЦСКА остава с 10 точки и записа второ поражение в първенството, докато Дунав с 16 се завърна на първа позиция.

В първите 20-ина минути ЦСКА имаше едно отлично положение да открие резултата, но Густаво Кулма не можа да завърши с голов изстрел акция, която сам започна.

В 31-ата минута изненадващо Дунав поведе, след като центриране от десния фланг, а Васил Шопов с глава надскочи Чорбаджийски и с великолепен изстрел преодоля Китанов - 1:0.

Густаво Кулма изпусна на празна врата да изравни моментално, след като Кирил Десподов му предостави топката на тепсия, но Кулма нацели гредата.

В последвалата контраатака Антон Огнянов с изумителен изстрел от 20-ина метра направи безпомощен Китанов за 2:0.

Дунав е втори в класирането с 13 точки, изоставайки само от Левски, а ЦСКА е с 10 пункта на петата позиция, като това е втори мач на новия старши треньор Едуард Йорданеску.

След почивката очакваната реакция на ЦСКА с канонади и обсади на вратата на Дунав не се получи и "армейците" не сао не създаваха положения, но и изпитваха трудности изобщо да организират сносни атаки.

В 80-ата минута Давид Симао с глава след центриране от корнер отправи най-опасния удар в актива на "армейците", но Луков с отлична намеса предотврати обрата.

В крайна сметка безсилието на ЦСКА бе прекратено от последния съдийски сигнал, след който Дунав заслужено отпразнува победата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички