Новоучреденият ФК ЦСКА 1948 кандидатства за А регионална група


 Новоучреденият ФК ЦСКА 1948 кандидатства за А регионална група
Снимка: БГНЕС

1917 0

Новосъздаденото дружество ФК ЦСКА 1948 ще подаде молба за участие В А регионална група - София, в понеделник, информира "Тема Спорт". От организацията ще отправят запитване и за евен­туално включване в Трета лига. Все пак е много по-вероят­но ЦСКА 1948 да започне уча­стието си от четвъртото ниво на родния футбол, ако изобщо стартира някъде.

До понеделник дружество­то би трябвало да се разбере с министъра на транспорта Ивайло Московски и да изпол­зва стадион "Летище" за евентуалните си официални срещи. Идеята е представителният отбор да води и тренировъ­чния си процес на това съоръжение, като за него ще се пла­ща наем. ЦСКА 1948 трябва първо да заяви стадион, за да може да участва в първен­ствата на БФС.

УЕФА обяви от кое ЦСКА е

Твърди се, че началната су­ма, с която разполага друже­ството, е 240 000 лева, като тя била осигурена от "4-5 фир­ми" по думите на члена на УС Ангел Рангелов пред "Тема Спорт". Той добави още, че се очаква като спонсори на дру­жеството да се включат онлайн букмейкър, както и Алек­сандър Чакмаков чрез своя фир­ма. Васил Божков няма да бъде обвързан с четвъртодивизионния отбор.

Тимът с треньор Адалберт Зафиров ще направи опит да стартира лятна подготовка най-късно в сряда, 27 юли. Идеята е тя да започне на стадион "Летище", а малко след това е плануван 10-дневен лагер в Дря­ново. На този етап двама футболисти са дали съгласие да играят за ЦСКА 1948 в А ре­гионална - нападателят Гера­сим Заков (31 г) и бекьт Кирил Брестовички (27 г.). И двамата са юноши на ЦСКА.

Окончателният състав още не е избистрен, като се очаква някаква част от момчетата, които водеха тренировки под ръководството на Адалберт Зафиров в Самоков, да се при­съединят към евентуалния нов отбор в А регионална група.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички