Новото ЦСКА започна с фрапантна грешка


Новото ЦСКА започна с фрапантна грешка
Снимка: БГНЕС

1545 0

Слаби познания по математика демонстрираха шефовете на на ЦСКА Милко Георгиев и Ивайло Манджуков. Те основаха фирма ФК ЦСКА АД, която трябва да наследи стария клуб, в случай че планът на мажоритарните акционери проработи.

Дружеството обаче все още не е признато от Търговския регистър, твърди "Тема спорт". А причината е допусната голяма грешка в документите.

Към молбата за вписване не е прикачен списък с акционерите в клуба. Според него те притежават общо по 5000 акции с номинал от 10 лева всяка, като капиталът е посочен грешно за 50 000 лева.

Тази сума е разпределена в 10 000 акции по 10 лева всяка, тоест излиза, че капиталът е 100 000 лева, а не 50 000. Няма как 10 000 акции от по 10 лева да правят капитал от 50 000 лева.

Груба грешка, заради която от Търговския регистър са върнали молбата на Манджуков и Георгиев и са им дали указания да оправят документацията.

Това е и причината ФК ЦСКА АД все още да не е узаконено в регистрите.

Идеята на собствениците е това дружество да наследи стария клуб ПФК ЦСКА АД, като започне участие в „А” група и придобие успехите му. Вчера обаче се заговори, че старт от елитната дивизия няма да бъде допуснат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички