Новина на Sportline: ТВ7 цака с 500 000 лв. за мачовете на ЦСКА


Новина на Sportline: ТВ7 цака с 500 000 лв. за мачовете на ЦСКА
Снимка: Thinkstock Images

1675 0

500 000 лв. само за мачовете на ЦСКА предлага ТВ7, научи Sportline. Желанието на медията е да предава всички 38 мача на "червените" във "В" група, останалите двубои от аматьорската група не я интересуват.

И Нова тв проявява сериозен интерес към двубоите на 31-кратните шампиони, от bTV също са проучвали как стоят нещата. Правата се държат от аматьорската лига (АФЛ). 

Договор за излъчването на двубоите от "В" група в момента има Канал 3 - за още един сезон. Според запознати те обаче не са платили за предстоящото първенство. Освен това няма проблем мачовете извън тези на ЦСКА да останат в техния ефир. 

Огромният интерес към срещите на "армейците" е напълно логичен. Това е клубът с най-голяма аудитория през последните два сезона. Двубоите на ЦСКА не само имаха най-висока средна посещаемост, но и редовно окупираха първите места по гледаемост в национален ефир. А това е от ключово значение за рекламодателите.

Амбицията на TВ7 е да се завърне в голямата игра, след като държеше правата "А" група през сезони 2012/13 и 2013/14 г., но финансовите проблеми на медията станаха причина договорът с "Футбол Про Медиа" да бъде прекратен, а правата бяха взети от "Нова Броудкастинг Груп". Идеята на ТВ7 е домакинските мачове на ЦСКА да се играят на осветление, за да конкурират Нова.

bTV пък може да излъчва двубоите по RING.BG или bTV Action. Този канал предава италианската Серия "А", както и Шампионската лига.

Най-неприятен за феновете е вариантът Нова тв да вземе мачовете на ЦСКА. Тогава те вероятно ще бъдт давани по платения Диема Сопрт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички