Нови мъки за ЦСКА! Този път "армейците" победиха Царско село със спорен късен гол


Нови мъки за ЦСКА! Този път "армейците" победиха Царско село със спорен късен гол
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

4692 0

ЦСКА най-сетне постигна победа в българската Първа лига, след като "червените" надделяха на "Българска армия" с минималното 1:0 над Царско село. Голът за "армейците" дойде в последните секунди и бе дело на Юнус Санкаре. При попадението останаха съмнения, тъй като в развитието на "червената" атака Кери си помогна с ръка.

Това е първи триумф в "червените" в първенството от седмици насам, след като бе записана негативна серия от 6 поредни мача без успех. С 3-те взети точки ЦСКА е на 5-тото място с 18 пункта, колкото има и 4-ият Берое. За "армейците" предстои нов двубой от груповата фаза на Лига Европа - гостуване на Йънг Бойс в четвъртък.

СЪСТАВИ

ЦСКА: Димитър Евтимов, Жеферсон, Енрике Рафаел, Петър Занев, Юнус Санкаре, Жул Кейта, Адалберто Пеняранда, Брадли Мазику, Иван Турцов, Джером Синклер, Валентин Антов

Царско село: Джони Пласид, Реян Даскалов, Луис Педро, Иван Бандаловски, Божидар Васев, Емануил Манев, Антонио Георгиев, Лъчезар Балтанов, Янис Геролему, Панайотис Лука, Мирослав Будинов

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА СРЕЩУ ЦАРСКО СЕЛО ОТ ПЪРВА ЛИГА?

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През първите 10 минути от втората част не се забеляза никаква промяна в поведението и на двата отбора. Домакините продължаваха да владеят топката повече, но не създаваха нищо по-интересно пред противниковата врата. В 58-ата минута най-сетне се стигна до нещо по-опасно пред вратата на Джони Пласид. Юнус Санкаре стреля от наказателното поле, но стражът на Царско село се справи и изби.

След малко повече от четвърт час игра от второто полувреме Моралес направи три смени наведнъж, като всички те бяха съсредоточени в нападението на отбора - Соу, Йомов и Кери се появиха вместо Синклер, Кейта и Енрике. Това моментално раздвижи "червената" атака.

В 76-ата минута пред Пеняранда се откри страхотен шанс, но венецуелецът не се възползва. Той получи центриране от Брадли Мазику отляво, като подаването бе меко и точно до последния сантиметър. Пеняранда обаче стреля много неточно.

90' - 1:0! ЦСКА излезе напред в резултата, след като Али Соу добре проби и центрира, а топката бе засечена в празната врата от Юнус Санкаре.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 15 минути от срещата домакините контролираха повече топката и създадоха повече атаки, но за тяхно съжаление без да успеят да си осигурят 100%-ово голово положение. От Царско село пък разчитаха предимно на контраатаки.

Гостите имаха възможност да стигнат до нещо по-интересно, след като Турицов фаулира Будинов близо до аутлинията и Балтанов се зае с центрирането. След него се стигна и до два ъглови удара, но вратата на Евтимов така и не бе застрашена.

В 23-ата минута ЦСКА изпълни заучено положение, като Жеферсон чукна към Пеняранда, който стреля отдалеч по земя, но изстрелът му мина на сантиметри от страничния стълб. 2 минути по-късно Васев стреля от малък ъгъл, но Евтимов изби.

"Царете" често фаулираха своите съперници на около 30 метра от вратата на Пласид, като по този начин успешно накъсваха "червените" нападения. За 45 минути "армейците" така и не съумяха да измислят как да преодолеят добре организираните дефанзивни действия от Царско село, в които участваше целият отбор.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За пореден път през този сезон "армейците" ще трябва да се пренастройват от вълна Лига Европа към Първа лига. До този момент те не го правеха успешно, като много често през този сезон губиха точки именно след срещите си в европейските клубни турнири.

Както е известно, "червените" нямат победа цели 6 поредни двубоя от елита на България, като в това число влизат равенства срещу Черно море, Лудогорец, Етър, Берое и Арда, както и поражение от Локомотив (Пловдив). А само след няколко дни ЦСКА отново ще играе и в Лига Европа - на 5 ноември (четвъртък) срещу Йънг Бойс.

Царско село започна ударно сезона, като продължава да се представя над очакванията, а с главна заслуга за това е бившият наставник на ЦСКА, който пое "царете" - Любослав Пенев. В последните 3 кръга Царско село записа победа над Черно море, равенство с Лудогорец и поражение от Локомотив (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички