Няколко са опциите пред ЦСКА за финансирането на строежа на новия стадион


Няколко са опциите пред ЦСКА за финансирането на строежа на новия стадион
Снимка: CSKA.BG

1725 0

Една от основните и най-важни теми за ЦСКА е строежът на новия стадион. "Червените" са в очакване на стартиране на процедурата около изграждането на новото съоръжение, а изглежда, че вече имат план и за финансирането.

От клуба може да покрият част от разходите около строежа с миноритарен дял от акциите на клуба, твърди "Мач телеграф". Все още няма потвърждение за това твърдение, но очакванията са клубът да получи помощ от солиден чуждестранен инвеститор.  

Известно е, че три фирми ще бъдат в основата на строежа.  Първата компания е белгийската "Кевлокс". Тя произвежда малки модули и се грижи за обзавеждането на стадиони. Втората е финландската фирма "Пейкко", която ще прави металните модули на стадиона, които ще свързват секторите А, Б, В и Г. Третата ключова фирма е австрийската "Ке Келит", която предоставя цялостни решения за зали, логистични паркове и стадиони, твърди изданието. Отговаря за отопление на съоръжението, санитарни помещения, хладилни камери, трибуни, висящи тавани, водни системи, козирки и свързващите части към тях.

По-рано имаше информация, че "червените" ще домакинстват на Националния стадион при подновяването на сезона, но след това тя бе опровергана. Така, все още не е ясно кога точно ще стартира дългоочакваният строеж. От Министерството на спорта също внесоха специални уточнения около , като категорично обявиха, че ЦСКА ще осигури цялото финансиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички