Николай Жейнов: Стойчо Младенов заслужава анатема


Николай Жейнов: Стойчо Младенов заслужава анатема

2309 0

Мениджърът Николай Жейнов разкри пред вестник "7 дни спорт", че в последните години е донесъл повече от 10 милиона лева на вечните съперници ЦСКА и "Левски".

"Всичко, което съм направил до момента за ЦСКА и "Левски", е било в тяхна полза. Докарал съм им по над 10 милиона лева, че и повече дори. Мога да ви кажа как Зику се озова в ЦСКА, след което прибраха 2 милиона при продажбата му. Бях на кафе с Димитър Борисов и Иво Иванов и им го предложих. Той беше футболист на Бекали. Казах на Борисов и Иво Иванов, че е голмайстор и няма да сбъркат. Послушаха ме и не сгрешиха. Това е само един от многото примери, които мога да давам. Смятам, че с абсолютно всички клубове намирам общ език. За Мораес пък мога да ви кажа, че през миналата година Свен-Йоран Ериксон искаше да го привлече в „Гуанджоу". Организирах среща на „Металург" (Донецк) с хората от китайския клуб, за да говорят. „Гуанджоу" даваше 4 милиона евро на "Металург", но украинците не го пуснаха - заяви Жейнов.

Той допълни, че ако на „Армията" са го били послушали преди време, вече в касата на клуба щяха да са влезли парите за Спас Делев. Както е известно, през 2012 г. бързакът от село Ключ подписа договор с Мерсин, но турският отбор все още дължи 600 хиляди евро на ЦСКА.

"Искам да кажа, че тези пари можеха отдавна да ги получат. Договора клуб-клуб не съм го правил, не участвах в него. Моят адвокат можеше да го направи, но ръководството на ЦСКА отказа. А ние щяхме да го направим така, че „Мерсин" да плати веднага. Те в началото преведоха само 200 хиляди. Тук е моментът, в който трябва да си зададем въпроса кой и дали правилно се ръководят клубовете ни. Трябва да се знае каква е идеята на собственика, както и на хората, които дават парите. Няма как един клуб да се издържа предимно от трансфери - от продажба на играчи. Не може на всеки 6 месеца да въртиш състава и постоянно да продаваш - каза още Жейнов.

Според него в българския футбол се работи правилно единствено в Лудогорец. Мениджърът не пропусна да разкритикува и начина на работа на Стойчо Младенов, който преди няколко години доведе на "Армията" защитника Сивард Спрокел, а в крайна сметка дори не му разрешаваше да тренира с първия отбор.

"Във футболния ни съюз не се работи професионално. Едва ли има човек там, който да е избран след конкурс. Всички са по заслуги. И в клубовете ни е същото положението. Единствено в Лудогорец се работи професионално. Там налучкаха правилната формула и трябва да служат за пример. Вижте, че няма случай, в който играч на Лудогорец да излезе и да каже, че не получава заплата. А какво става в ЦСКА например. Точно обратното. Например Сивард Спрокел дойде, подписа с ЦСКА и 6 месеца не му плащаха и не му разрешаваха да тренира с първия отбор. Задаваме си въпроса - кой треньор го одобри, кой го гледа и защо го привлякоха. За такива въпроси те анатемосват. Много неща са сбъркани в нашия футбол - каза още мениджърът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички