"Наше момче не може да бъде на вратата на ЦСКА"


"Наше момче не може да бъде на вратата на ЦСКА"

2198 0

В България в момента няма как да се вземе качествен вратар. Няма класни попълнения, а и да има, не ги пускат без пари. На този етап грандовете ЦСКА и Левски трябва да се задоволят с чужденци. Вратарят е половин отбор и независимо дали става въпрос за клуб у нас или в чужбина, той трябва да е местен. Когато ръководи защитата, за вратаря е важно да знае езика, в противен случай е проблем.

Сред младите няма изявени кадри. Условията за подготовка липсват. В България по-изявен е Георги Китанов от Черно море. За него ще трябва да бъде платена торба с пари. Не виждам младо момче, което да дойде и директно да пази на вратата на ЦСКА, и затова взимат чужденци. Опитните вратари са няколко, но те едва ли биха сменили клуба. Тази позиция се очертава като невралгична за България.

Засега в националния отбор има конкуренция, но в даден момент може да се получи дупка.

Сега ЦСКА и Левски взимат латвиец и сърбин, въпреки че имат млади момчета в съставите си. Двата клуба са жадни за успехи и не могат да си позволят повече издънки. Уваренко е непознато име за мен. Щом Стойчо Младенов му се доверява, значи притежава качества. Тепърва ще разберем какви са възможностите му. Видяхме, че чешките вратари са неубедителни. Боян Йоргачевич, когото взеха на „Герена", е познато име. Какво е състоянието му не знам, но предполагам, че ще им свърши работа.

В последните години работата с вратарите бе оставена на заден план. Сега вече всички школи виждат грешката си. Трябва да се обърне повече внимание на подрастващи да променим негативната тенденция. Повечето треньори се страхуват да пускат юноши на вратата, а може би и с право. В крайна сметка сами сме си виновни за създадената неприятна ситуация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички