Най-скъпият входящ трансфер от 20 години насам... колко пари струва новият футболист на ЦСКА?


Най-скъпият входящ трансфер от 20 години насам... колко пари струва новият футболист на ЦСКА?
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

2866 0

Вчера, 5 януари, ръководството на ЦСКА обяви, че е подписало договор с 24-годишния атакуващ футболист Тобиас Хайнц. Той се превърна в първото зимно попълнение в състава на Саша Илич.

Както вече стана ясно, Хайнц идва от шведския Хекен и може да играе както на крилото, така и на позицията зад централния нападател. Първите му думи пък бяха:

"Тук съм... Във велик клуб с история, традиции, дух. Клуб, който следва принципите на основателите си: да се бори без страх, да се жертва за клуба, да печели за феновете си. Търся смисъл. И мога да го намеря тук. Тук съм да играя по вашия начин. Тук съм за ЦСКА".

От Борисовата градина не пожелаха да разкрият колко точно пари са изплатили на шведския клуб за правата на този играч, а само уточниха, че "трансферната сума остава конфиденциална между страните". "Тема Спорт" обаче съобщава, че Тобиас Хайнц струва над 600 000 евро, а това е най-скъпата входяща сделка на "червените" от лятото на 2003 година насам, когато купуват бразилците Лео Лима и Родриго Соуса срещу 2.6 милиона евро, които са платени на Вашко да Гама. Допълва се още, че Хекен си е запазил и солиден процент от евентуална следваща продажба на Хайнц!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - От ЦСКА обявиха програмата на клуба за предстоящата зимна подготовка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички