Най-накрая зрелищен ЦСКА - изпусна двуцифрен бой над столичен съперник


Най-накрая зрелищен ЦСКА - изпусна двуцифрен бой над столичен съперник
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

5500 0

ЦСКА изигра най-добрия си двубой за 2019 година, след като атакуващият футбол се върна на "Българска армия", а селекцията на Любослав Пенев показа, че започва да приема идеите на новия си треньор. "Червените" смачвакаха с 5:1 Септември на своя стадион и по този начин записаха втора победа през година, катко и най-убедителната си през сезона до момента.

Под светлините на прожектора попадна Али Соу, който реализира хеттрик на своята сметка, и сееше смут с постоянните си включвания както в наказателното поле, така и по двете крила. Най-красивият гол безспорно беше дело на Рафаел Енрике, който се разписа с прекрасен удар от 25 метра.

Още до почивката "червените" водеха с 4:0 на своя опнент, а другият голмайстор в полза на ЦСКА беше Жоржиньо, който се разписа в 18'. Резултатът можеше да е още по-убедителен, но Янко Георгиев направи страхотен мач на вратата на гостите и отрази ощещ 4-5 сигурни гола в своята врата, а в 89' Илия Димитров вкара почетния гол за скромния столичен тим.

В класирането ЦСКА временно изпревари Левски в битката за 2-ото място, като "червените" вече имат 51 точки - 3 повече от "сините", които се изправят срещу Славия в неделя.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 1' се стигна до ситуацията в наказателното поле на гостите, след която главният рефер отсъди дузпа. Али Соу се нагърби с изпълнението, като стреля в десния ъгъл и с помощта на гредата топката влезе във вратата - 1:0.

В 18' домакините се добраха до втори гол, който до голяма степен реши срещата. След грешка в средата на терена топката беше подарена на Рафаел Енрике, който проби по крилото и към наказателното поле. Башлиев не успя да го спре, а от аутлинията той изведе Жоржиньо, който на празна врата се разписа за 2:0.

Настроението в редиците на Любослав Пенев продължи да бъде високо и в 24' падна още един гол. В основата на попадението беше Али Соу, който беше изведен по крилото и с мощен пробив нахлу към наказателното поле. Нападателят изведе Рафаел Енрике, който беше блокиран от вратаря, но топката се върна у Соу, който с мощен удар от границата реализира за 3:0.

В 28' Енрике Рафаел получи топката малко след централната линия направи пробив през центъра от около 20 метра и с мощен удар в долния десен ъгъл от около 22 метра препарира стража на гостите - 4:0 за селекцията на Любослав Пенев.

13 минути по-късно резултатът до почивката можеше да набъбне до 5:0, но прекият свободен удар, изпълнен от Тиаго, беше париран от стража на Септември - прекрасно спасяване на Георгиев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 72' ЦСКА най-накрая реализира очаквания 5-и гол. Стойчно Атанасов проби през центъра и с прецизно подаване по тревата изведе Али Соу в наказателното поле. За нападателя не остана нищо друго, освен да оформи хеттрика си с отичен завършващ удар - 5:0.

В 90' почетен гол за гостите отбеляза юношата на Левски Илия Димитров, който след центриране от корнер стреля с глава и прехвърли вратаря Черниаускас, пращайки кълбото в горния ляв ъгъл.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Атанасов, 7. Жоржиньо, 15. Малинов, 16. Бикел, 17. Енрике, 19. Турицов, 20. Тиаго, 22. Али Соу, 24. Нуно Томаш, 26. Антов

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 24. Башлиев, 23. Дюлгеров, 10. Чандъров, 22. Стоичков, 19. Глишик, 13. Димитров, 11. Тилев, 20. Мандианго, 16. Николов, 26. Фабиано

Срещата ЦСКА - Септември ще може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

"Червените" имат редица кадрови проблеми. Заради контузии срещата пропускат Лясков, Жеферсон, Евандро и Стипица. Почти сигурно и Бодуров ще остане извън сметките за стартовите 11. Наказани пък са Чорбаджийски и Джеси. В средата на терена и в предни позиции ЦСКА има достатъчно футболисти, за да попълни дупките. По-различна е ситуацията в защита, която ще има, меко казано, експериментален вид срещу Септември.

Септември идва на "Армията" без сериозни кадрови проблеми. Столичани респектират с пролетните си резултати - победиха Берое с 1:0 и Локо Пд с 2:0, а изпуснаха и Витоша (0:0). Титуляри днес ще са двама бивши играчи на ЦСКА - Александър Дюлгеров и капитанът Борис Галчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички