Най-добрата защита среща най-доброто нападение в дербито на 26-я кръг


Най-добрата защита среща най-доброто нападение в дербито на 26-я кръг
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1312 0

14 допусна­ти гола срещу 67 вкарани. Това накратко е предстоящият сблъсък между ЦСКА и Лу­догорец, който ще се проведе утре от 20 часа на „Бъл­гарска армия". Най-добрата защи­та в българското първенство се изп­равя срещу най-доброто нападение.

Любопитно е, че отбраната е най-българското звено в този отбор на „червените". Нап­ред се разчита ос­новно на чужденци, в халфовата линия — също. Отзад оба­че през по-голяма­та част от сезона играеха само наши сънародници. Дес­ни защитници бяха Стойчо Атанасов, Станислав Манолев и Александър Дюлгеров, в центъ­ра на защитата иг­раят Божидар Чор­баджийски, Нико­лай Бодуров и гореспоменатия Дюлгеров, а ляв за­щитник без конку­ренция е Антон Недялков. Единстве­ният легионер в та­зи група е Рафаел Перес, който според специалистите е най-слабият изоб­що играч в ЦСКА, пише "Меридиан мач".

Иначе титулярен вратар е Георги Китанов, докато негова ре­зерва е Александър Конов.

Атаката на Лудо­горец пък е интер­национална, като логично преоблада­ва бразилското. От тези внушителни 67 попадения в Първа лига от на­чалото на сезона, 19 са вкарани от голмайстора на елита ни Клаудиу Кешерю. 12 са де­ло на Марселиньо, 10 - на Вандерсон, а 9 - на Джонатан Кафу. Отделно от това сериозна роля в атаката на „орли­те" през тази кам­пания играят още хо­ландецът Върджил Мисиджан, крилото от ДР Конго Джоди Лукоки, Жуниор Кишада и Жоао Пауло, който дойде през януари от Ботев (Пд).

Въпросът за ут­решния двубой е дали най-добрата защита в родния елит ще съумее да спре най-силното нападение в бъл­гарския футбол.

И дали треньо­рът Ста­мен Бел­чев ще намери няка­къв на­чин да надхитри тре­ньора на шам­пионите Георги Дер­менджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички