На Таско Тасков се падна дербито ЦСКА - Лудогорец


На Таско Тасков се падна дербито ЦСКА - Лудогорец

3948 0

На Таско Тасков се падна късмета да ръководи дербито ЦСКА - Лудогорец! Това стана ясно от тегления два часа преди началото на сблъсъка жребий за главния рефер на двубоя. Мачът от 16-ия кръг в "А" група на стадион "Българска армия" започва в 16,00 часа. Името на Таско Тасков изтегли журналистът Ивка Димитрова, която откликна на поканата към представителите на медиите да направят избора на рефера за мача.

ЦСКА влиза в сблъсъка с аванс от 5 точки на върха в класирането, но и в крайно негативна серия срещу актуалния си съперник. ЦСКА още търси първата си шампионатна победа над Лудогорец. Страстите преди сблъсъка очаквано са крайно нагорещени заради поредица от номера и опит за натиск. Напрежението ескалира в последните часове заради определянето на съдия на мача. Разигра се грозна сценка с номинирането на скандалния рефер Николай Йорданов, което предизвика взрив от реакции. Това доведе до отмяната на решението на Съдийската комисия, последва назначаване на жребий и оставка на шефа на реферите Никола Джугански.

ЦСКА има само една загуба в изминалите 15 кръга, която бе фиксирана именно срещу Лудогорец. В Разград "червените" отстъпиха с 0:2, въпреки че бяха равностойни и дори създадоха по-чисти положения за гол.

В доста мачове между двата отбора именно шансът убягваше на ЦСКА, за да стигне до успеха. В първата среща от кратката история на сблъсъците между двата тима "червените" пропиляха аванс от два гола на "Армията", като допуснаха изравняване до 2:2 в последните минути. Дотам се стигна, след като в самия край на първото полувреме Янис Зику пропиля златна възможност да направи резултата 3:0. ЦСКА нямаше късмет и във втория мач с Лудогорец в Разград, след който бе определен и шампионът през 2012 година. Тогава "армейците" удариха 3 греди и паднаха с 0:1.

Пред треньорския щаб на "червените" има една основна дилема - дали да се започне с Жуан Фелипе в титулярния състав или с Борис Галчев. Стойчо има нужните аргументи за всяко едно от двете решения. Ако предпочете Галчев, това означава ориентация към по-дефанзивния и предпазлив подход, който при него винаги е водещ в подобни мачове. Ако заложи на Фелипе, от ЦСКА ще може да се очаква по-офанзивен футбол, с малко повече уклон към търсенето на гола.

Другата, но по-незначителна въпросителна е кой да бъде избран за левия фланг на атаката. Там за място в състава ще спорят Луис Соарес-Платини, Карачанаков и Милисавлевич. Идеята на Младенов бе да стартира с Платини, но той се прибра едва вчера от родината си Кабо Верде заради ангажименти с националния отбор. Така Стойчо ще трябва да прецени дали да заложи на него сред 11-те, при положение че има само една тренировка с отбора за последните 12 дни.

ЦСКА ще търси по-агресивно начало, предопределено и от заряда, който ще дойде от трибуните. Ще разчита много на статичните положения пред вратата на съперника и шутове от средна и далечна дистанция, при които Владислав Стоянов често изпитва проблеми.

В Лудогорец всички титуляри са ясни с изключение на този, който трябва да действа в зоната на левия краен защитник. Там за място в състава се борят налаганият в последните мачове Браян Ангуло и Йордан Минев. Шансовете на двамата да започнат двубоя са 50 на 50, като задачата на Георги Дерменджиев не е никак лесна. Големият проблем пред него обаче ще е отсъствието на Роман Безяк. Така на върха на атаката за разградчани като титуляр ще започне Юнес Хамза. Тунизиецът вече има мач на "Армията". Той игра на този стадион в плейофите през пролетта при победата на ЦСКА над "Ботев" с 2:0.

Върджил Мисиджан почти сигурно отново ще остане резер­ва, а по двете крила ще атакуват Михаил Александров и Дани Абало, който се намира във възходяща форма.

Дерменджиев за разлика от предшественика си Стоев е по-предпазлив при подобни гостувания и не е изключено в определени периоди от мача Лудогорец да изневери на стила си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички