Мъка, мъка и гол в 93-ата минута за ЦСКА срещу Гонзо


Мъка, мъка и гол в 93-ата минута за ЦСКА срещу Гонзо
Снимка: БГНЕС

3657 0

ЦСКА спука топката срещу Черно море, но все пак се добра до инфарктен успех в 93-ата минута с попадение след центриране на Давид Симао. Вратарят на "моряците" Александър Чанович спаси блестящо малкото положения, които създадоха домакините през второто полувреме, но бе безпомощен в продължението, когато от фаул на фланга топката бе пратена коварно и Чанович се заблуди - 1:0.

Така ЦСКА продължи победната си серия на домашен терен, но едва ли е оставил добри впечатления у феновете, защото представянето срещу Черно море беше, меко казано, безлично.

Все пак тимът на Едуард Йорданеску спечели двубой, който можеше да завърши далеч по-неблагоприятно, особено в този напрегнат момент за клуба.

ЦСКА събра 13 точки след 7 кръга и се откъсна от днешния си противник, който остава седми с 10.

През първия четвърт час "червените" се стараеха да бъдат разнообразни в атаките си, но бъркаха заключителното подаване преди нахлуването в наказателното поле. Въпреки че привидно имаха някакво предимство във владеенето на топката, то Черно море се чувстваше доста комфортно и с нищо не биваше изненадван от съперника.

Личеше си неразбирателството между халфовете на ЦСКА, а и те бяха прекалено статични, за да затормозяват сериозно противниците. Минутите си вървяха и полувремето все повече започваше да прилича на пропиляно за домакините, които просто не намираха празни пространства в половината на съперника.

Като цяло ЦСКА приключи полувремето само с едно положение, когато Джордан изведе Станислав Манолев отдясно в наказателното поле, а прострелното му центриране мина на сантиметри от гредата и без да бъде засечено от съотборник. Арсенио се отчете с единствените два точни удара, но те по никакъв начин не затрудниха Чанович.

След почивката ЦСКА позатегна обръча, а гостите все така рядко предпочитаха да минават центъра. Божидар Чорбаджийски отправи най-опасния удар преди 70-ата минута с глава след центриране от фаул, което пък провокира и най-добрата намеса на Чанович.

При една контра в 71-ата минута обаче Бакари излезе очи в очи с Китанов и можеше да накаже "армейците", но стражът се намеси великолепно.

Чанович веднага трябваше да се намесва решително малко по-късно - в 75-ата минута след добро включване отдясно на Александър Дюлгеров, чието центриране бе засечено от втора линия от Арсенио, но ударът му бе париран майсторски.

Все пак в 93-ата минута макар и с голяма доза късмет ЦСКА стигна до победното попадение, след като Давид Симао центрира от фаул на фланга. Топката не бе засечена от никого, но бе достатъчно коварна, за да заблуди иначе блестящия Чанович.

Състав на ЦСКА:

Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Перес, Недялков, Пинто, Педро, Шимао, Арсенио, Кулма, Джордан

Състав на Черно море:

Чанович, Сукул, Станчев, Николов, Венков, Паланков, Цветков, Илиев, Секо, Кузма, Бакари

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички