"Моряците" биха ЦСКА като тъпан, и то на "Армията"


"Моряците" биха ЦСКА като тъпан, и то на "Армията"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

12942 0

Викове "оставка" мощно огласиха стадион "Българска армия", а ЦСКА допусна шокираща загуба с 1:3 от Черно море в мач от втория кръг на efbet Лига.

В герой за "моряците" се превърна Родриго, който отбеляза по едно попадение в двете полувремена, а първият гол падна в 23' и беше дело на Исмаил Иса.

Почетното попадение беше дело на резервата Тони Уот, който при резултат 0:3 все пак намали, за да се хареса на феновете на "червените". Това обаче беше единствената добра новина от мача в полза на ЦСКА.

Столичани паднаха за пръв път от 2003 година от тима от Варна у дома, а в същото време това се превърна и в мача с най-много допуснати голове на "червените" от началото на сезона. За последно Ботев (Пловдив) отбеляза 3 гола на Черниаускас на "Армията" в мач от Купата на България. 

Феновете освиркваха почти всички отигравания на защитниците през второто полувреме, докато единствен Черниаускас се понрави, след като спаси няколко сигурни гола във вратата си.

От началото на сезона ЦСКА има само 1 точка, а само след няколко дни "армейците" приемат Осиек в мач от Лига Европа. Черно море пък записа втора поредна победа с 3:1 и в момента оглавява класирането в Първа лига.

разчиташе Черно море да вземе нещичко от Лудогорец, за да стане шампион, сега "червените" имат шанс да спечелят срещу "моряците", които, според феновете на столичния гранд, са "полегнали" срещу тима от Разград.

Битката между двата отбора е на стадион "Българска армия" в 18:45 часа, като може да следите ЦСКА - Черно море НА ЖИВО в Sportlive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с леко надмощие на ЦСКА, но многото нарушения в средата на терена не доведоха до никакви положения и началният натиск на "червените" почти не се усети. В същото време футболистите в залени фланелки изпълняваха внимателно тактическите указания на треньора и поне в началото почти не допускаха опасности пред своята врата.

В 12' все пак армейците "пробиваха" двете близки защитаващи се линии на варненци и Али Соу пое топката в наказателното поле, но от много малък ъгъл не успя да стреля точно.

В 19' пък подаване от защитата хвана дефанзивната линия на Черно море неподготвена, а Соу изскочи сам срещу вратаря. Повеждането му обаче беше ужасявщо и вратарят успя да улови топакта преди второто докосване на нападателя.

С първата си по-сериозна атака Черно море обаче поведе. Исмаил Иса получи топката отляво в наказателното поле и елементарно преодоля Томаш, оставайки сам срещу вратаря - удар и гол за "моряците".

10 минути преди края на първото полувреме Малинов изведе Соу в наказателното поле, но от малък ъгъл той отново беше неточен, а опитът на Евандро да засече при десния страничен стълб се оказа неуспешен.

В ответната атака Мартин Минчев беше изведен в наказателното поле и от аутлинията опита центриране към двама от съотборниците си, нахлувайки в пеналтерията. Стойчо Атанасов спря центрирането, но с ръка - дузпа, точно реализирана от Родриго - 0:2.

Още до почивката Бикел влезе на мястото на Стойчо Атанасов, но бърз резултат нямаше и след 45 минути игра ЦСКА изоставаше с 0:2 у дома.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55' ЦСКА получи най-доброто си положение за гол. Дюлгеров спаси пряк свободен удар от Жеферсон, а след това и добавката на Евандро, отразявайки удар от едва метър и половина.

Последва и още един сериозен пропуск, при който Евандро с глава от чиста позиция прати топката в аут, а в 60' падна трети гол във вратата на Черниаускас. Като на парад Родриго премина през отбраната на ЦСКА, а подарък от Тиаго и Жеферсон позволи на нападателя да стреля и той отново беше точен - 0:3.

При този резултат гостите продължиха да редят положение след положение пред вратата на Черниаускас, но несериозното отношение в завършващата фаза не позволи на "моряците" да стигнат до нов гол. Вместо това Соломон центрира отлично в наказателното поле, където резервата Тони Уот беше оставен абсолютно сам на 2 метра от вратата - удар и домакините намалиха резултата.

Дори след гола обаче "червените" нямаха особен интерес към двубоя. Въпреки това в 87' ЦСКА получи златен шанс поне за точка. Попов събори Евандро пред наказателното поле и получи втори жълт картон в мача - "моряците" останаха с 10 души на терена.

Кардосо обаче пропусна да направи резултата 1:4, след като беше изведен в наказателното поле, но ударът му мина с малко покрай вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА: Черниаскус, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Малинов, Кери, Тиаго, Евандро, Соу

ЧЕРНО МОРЕ:  Дюлгеров, Попов, Енчев,  Станчев,  Панов,  Ндонгала, Андраде, Родриго,  Панайотов, Минчев, Иса

ПРЕДИ ДВУБОЯ

За "армейците" днешният двубой се явява шанс за първа победа в efbet Лига, след като столичани изпуснаха успеха срещу Етър, завършвайки 2:2 у дома. 

Варненци удариха Локо (Пловдив) в първия кръг, показвайки отлична игра, като идват в София в опит да вземат поне точка - нещо, което не се е случвало от 2003 година насам, когато "моряците" спечелиха с 1:2.

Битката на "Армията" няма как да не напомни за случилото се в края на сезона, когато 5 играчи на Черно море бяха извадени от състава на варненци за последния мач с Лудогорец, а причината - съмнения за "пробив" сред играчите, които е трябвало да "легнат" на ЦСКА. Това обаче остава недоказано до ден днешен, а от Черно море мълчат по темата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички