Младоци усмихнаха ЦСКА след мъка срещу Тирол, дебютантите - на двете крайности (ВИДЕО)


Младоци усмихнаха ЦСКА след мъка срещу Тирол, дебютантите - на двете крайности (ВИДЕО)
Снимка: ЦСКА, фейбук

7514 0

ЦСКА се наложи над елитния австрийски Тирол с 2:1 в последната си контрола от двуседмичния лагер в Австрия. В герой за победителите се превърна Павел Жабов в последната минута, а останалите попадения бяха дело на Кареасо в 7-мата и Прелец в 28-мата минута. През втората част символичните гости нацелиха и гредата, а те останаха по-опасни по време на целия двубой.

Ремито в събота бе белязано от неофициалните дебюти на Майкъл Естрада и Браян Кордоба. Еквадорският национал не впечатли с изявите си в рамките на 45 минути и може да бъде запомнен само с един удар с глава, който не намери очертанията на вратата.

Бранителят пък през втората част се отчете с ключови намеси в своята половина. Няма как да се правят големи изводи от първите минути на двамата, но таранът видимо ще навлиза тепърва във форма, след като за последно е играл на 30-и април.

Трябва да се отчетат ключовите намеси през първото полувреме на вездесъщия Димитър Евтимов, който направи всичко по силите си, а лошо впечатление остави пропускливостта на ЦСКА през центъра и по фланговете в дефанзивен план. Втората част не предложи толкова много положения за феновете, а Илич направи някои рокади с мисъл за първия официален мач след седмица - гостуване на Хебър в неделя.

Така утре ЦСКА ще излети за България след двете седмици тренировки по алпийските терени и общо 4 контроли - победи над Ботошани и Базел с по 1:0, над Тирол с 2:1, както и поражение от Карабах с 0:1.

Трябва да се отбележи, че до мача с австрийския тим ЦСКА не разполагаше с типичен централен нападател след контузията в самото начало на Бисмарк Чарлс. Така най-често на върха в нападение бяха използвани Марк - Емилио Папазов и Илиан Антонов.

Първо полувреме

ГОЛ! ЦСКА поведе още с първата си по-чиста ситуация в 7-мата минута, когато Кареасо отмъкна топката пред наказателното поле и след индивидуален рейд наказа противниковия страж! 1:0! 

Video edited on Kapwing

Символичният гост отговори от подобна позиция по диагонал, но Евтимов се отчете с ключова намеса и парира опита на Тирол.

Малко преди да изминат 20 минути българинът отново се намеси, тъй като Юга реагира нерачетено пред наказателното поле и "червените" загубиха топката в лоша позиция.

ГОЛ! В 28-мата минута Прелец бе изведен от центъра и се озова очи в очи с Евтимов, като бързо бе настигнат от Санянг. Новото попълнение обаче не успя да спре нападателя и резултатът бе изравнен с удар в ъгъла! 1:1!

По време на последния четвърт час местният тим видимо бе по-настоятелен и заслужено достигна до две опасни ситуации, при които отново се намери Евтимов. Във втория случай българинът парира далечен удар на Букса.

Второ полувреме

На полувремето един от появилите се на терена бе последното ново попълнение Браян Кордоба, който замени Енес Махмутович в центъра на отбраната, докато Естрада бе сменен от Папазов. 

След 7 минути игра две от резервите на Тирол - Форст и Вютер, бяха напът да шокират "червените", след като втория отправи ниско центриране от левия фланг, а Вютер по чудо не успя да нацели вратата ма Бусато.

120 секунди по-късно Папазов тръгна да залъгва стража на съперника и подаде към Кареасо, но голмайсторът не успя да отправи добър удар.

В 55-тата минута Тирол повтори нападението от малко по-рано и този път топката се отби от левия страничен стълб на вратата на Босато, който влезе на полувремето.

Следващите минути доведоха до куп промени от страна на Саша Илич, а двата тима изглежда, че доиграха срещата в ниско темпо. Млаодиците пресираха символичния гост, но Тирол продължи да създава по-опасните положения.

ГОЛ! Комбинация на Илиан Антонов и Павел Жабов в 90-тата минута донесе успеха на ЦСКА! Първият напредна с чудесен рейд по десния фланг, а голмайсторът се възползва от ниското центриране! 2:1! 

Стартови състави

ЦСКА: Евтимов, Кох, Дончев, Махмутович, Санянг, Юга, Линдсет, Кареасо, Хайнц, Шагоян, Естрада

Тирол: Стейскал, Ранхер, Бакер, Щумбергер, Шулц, Мюлер, Зулцбахер, Кронбергер, Огринец, Прелец, Букса

Video edited on Kapwing

Преди мача

Това ще бъде четвърти двубой на австрийска земя за възпитаниците на Саша Илич през последните две седмици. До този момент с по 1:0 бяха победени Ботошани и Базел, а в последната проверка до този момент се стигна до поражение от Карабах с 0:1. 

Очаква се днес неофициални дебюти да запишат присъединилите се наскоро нови попълнения - Майкъл Естрада и Браян Кордоба, които не бяха рискувани срещу азербайджанския шампион. 

Днешната проверка по алпийските терени се явява последна обявена контрола до този момент за ЦСКА преди началото на новия сезон в Първа лига. За "червените" е предвидено гостуване на Хебър в идната неделя от първия кръг на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички