Мишел Платини: Не исках да напускам ЦСКА, принудиха ме


Мишел Платини: Не исках да напускам ЦСКА, принудиха ме

2566 0

Бившият нападател на ЦСКА Мишел Платини призна, че преди година е бил принуден да си тръгне от "Българска армия“.

Както е известно, през лятото на 2013 г. бразилецът бе продаден на Лудогорец, а малко по-късно собствениците на "червените“ в лицето на фирма "Титан" продадоха клуба на подсъдимия Александър Томов.

"Всички футболисти в ЦСКА вярвахме на Христо Стоичков, защото той искаше да направи силен отбор. За съжаление обаче ръководството на клуба не му позволи да постигне целта си. Ние, играчите, по това време не знаехме какво ще се случи с клуба. След като Стоичков ни каза, че няма да остане и си тръгва заради ръководството, ние вече знаехме, че нищо добро не очаква отбора.

Аз лично не исках да си тръгвам, но нямаше как да остана и да вярвам на тези хора, които не могат да ми обещаят нищо. Ръководството каза, че нашият клуб ще бъде продаден, но не казаха на кого и си тръгнаха“, сподели Мишел Платини в интервю за Канал 3.

Той допълни, че не е запознат колко пари е платил Лудогорец за правата му и дали тази сума е влязла в касата на клуба.

"Не знам колко пари плати Лудогорец на ЦСКА за мен. Доколкото съм запознат, собствениците на двата отбора имаха общ бизнес и "Титан" използва възможността да намали дълговете на клуба. Искам да подчертая, че имах да получавам много пари от ЦСКА, но се отказах от тях. Също така към мен имаше оферта от чужбина и аз исках да заиграя зад граница, но ръководителите ме натиснаха да ида в Лудогорец. Трудно ми беше, исках да остана, но все пак трябваше да мисля и за себе си.

Много ме заболя обаче от факта, че няколко от феновете на ЦСКА ме нападнаха, че съм отишъл в Лудогорец заради пари. Това категорично не е така. На "Българска армия“ прибирах по 12-13 хиляди евро на месец, а в Разград отидох за 4-5 хиляди по-малко. Истината е, че избрах Лудогорец заради възможността да играя редовно, а не заради парите. За съжаление обаче в Разград бях преследван от контузии, които ми попречиха да покажа истинските си възможности“, каза още бразилецът.

Мишел Платини отсече, че през последната година никой от ЦСКА не му е предлагал възможност да се завърне в клуба.

"Никой от ЦСКА не ме е търсил да се върна. Самият аз не знам дали някога отново ще облека червената фланелка. Както обаче се казва - никога не трябва да казваш "никога". Аз избрах Славия и съм щастлив от избора си.

Преминах при „белите“ по свое желание. Обадих се на треньора Милен Радуканов и го попитах дали иска да играя в Славия. Разбрахме се буквално за 5 минути. Още в началото му казах, че парите за мен не са от значение, а най-важното нещо е да играя“, каза още бразилецът. Той допълни, че не се е зарадвал на гола си във вратата на ЦСКА заради приятните спомени, които има от престоя си на "Българска армия“.

"Изпуснахме да победим ЦСКА. Имахме повече положения да вкараме гол. Според мен проведохме много добре двубоя. Не се зарадвах на гола си, заради историята ми с ЦСКА. Все пак с този отбор спечелих купа и имам много позитивни спомени. Именно заради тези приятни моменти с червената фланелка не се зарадвах на гола си. Може би ЦСКА не очакваше да сме толкова агресивни. Не съм аз човекът, който трябва да коментира играта на ЦСКА. Има си специалисти, те да я анализират“, каза още Платини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички