Министърът на спорта Андрей Кузманов коментира казуса със стадиона на ЦСКА "Българска армия"


Министърът на спорта Андрей Кузманов коментира казуса със стадиона на ЦСКА "Българска армия"
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

3152 0

Днес служебният министър на спорта Андрей Кузманов представи пред медиите екипа, с който ще работи по време на краткия си мандат и същевременно коментира казус, свързан със стадион "Българска армия", на който играе ЦСКА.

"Червените" отдавна имат желание да модернизират съоръжението си. През 2019 година Красен Кралев бе заявил, че ще бъде създадено дружество между държавата и "Арена ЦСКА" ЕООД, чийто собственик на капитала да бъде "Професионален футболен клуб ЦСКА" ЕАД. Предметът на неговата дейност пък бе обявено, че ще е "инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс "Българска армия". 

Андрей Кузманов обаче заяви, че такава стъпка все още не е предприета:

"Процедурата е в задънена улица. В процес на доразглеждане са документите за това дружество съвместно между министерството и футболният клуб ЦСКА. Има договорености за едно общо дружество. До момента това дружество не съществува. Не е регистрирано в съда. Не мога да ви отговаря. Проверяваме какъв е случаят", коментира той и внесе повече яснота:

"Още другата седмица специално за ЦСКА ще мога да ви кажа как стоят нещата с точност. Предприели сме разговори относно организациите, които имат отношение със стадиона. Другата седмица може би ще проведем среща с ръководството на ЦСКА за уточняване и позиция в какво състояние е това намерение – да се реализира или не се реализира".

След това служебният министър взе отношение и по темата със случващото се в БФС: 

"Агенция по вписванията е орган на министерството на правосъдията. Кой е легитимен и кой не е, не е в правомощията на министерството. Ако в самия футболен съюз имат някакви търкания или опит някой да създава легитимност или не, има съд. Министерството работи с организацията. Относно финансирането не може в момента да кажем нищо, съзнавайки краткото време, което министърът на спорта има пред себе си", каза Кузманов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички