Милко Георгиев: Отношението на футболния съюз към ЦСКА е обидно


Милко Георгиев: Отношението на футболния съюз към ЦСКА е обидно
Снимка: БГНЕС

859 0

Милко Георгиев, който беше представителят на ЦСКА на днешната среща относно създаването на нова българска лига, заяви, че този проект е балон, с който да се скрият истинските проблеми. Ето и пълното интервю на Георгиев, публикувано на официалния сайт на "червените":

Господин Георгиев, преди минути завърши организираната от БФС среща за обсъждане на проекта „Висша лига". Присъствахте ли на тази среща?

- Да. присъствах на срещата в качеството си на пълномощен от мажоритарния собственик на ПФК ЦСКА АД и като член на Съвета на директорите на ФК ЦСКА.

Какви впечатления остави у вас тази среща? Възможно ли е да бъде реализиран въпросният проект?

- Лично за мен този проект е един балон, с който целят да отклонят вниманието на обществеността от наболелите и важни теми в българския футбол.

Всички фенове на ЦСКА се интересуват само от едно нещо - има ли възможност ЦСКА да участва във въпросния проект от следващия сезон?

- Според БФС нямо абсолютно никакъв вариант, в който ЦСКА да участва през новата година в професионалния футбол. Според нас обаче вариант има. Тук искам да кажа, че срещаме твърдата позиция и подкрепа на държавата в лицето на министъра на спорта Красен Кралев, който с действията си показа, че желае да помогне ЦСКА да се върне още тази година в професионалния футбол. Не така стоят нещата с футболния съюз.

Какви са действията на БФС?

- За пример ще дам начина, по който ни „канят” да участваме в този проект. До 30 април ние трябва да подадем документи за участие е тази т.нар. „Висша лига", при положение, че на 25 април е последното заседание на съда относно кредиторите, които са позиционирали. Hиe няма как да подадем документи за участие и лиценз поради простата причина, че към този момент бъдещето на ПФК ЦСКА АД ще бъде изключително неясно.

По-рано заявихте, че има вариант, чрез който да участваме в този проект. Какъв е този вариант?

- Ние от БФС искаме едно нещо - членствените права на ПФК ЦСКА АД да бъдат прехвърлени, тъй като те са неимуществени и по никакъв начин не увреждаме масата на несъстоятелността или по-просто казано няма да пострада нито един кредитор от това да бъдат прехвърлени на ФК ЦСКА АД и чрез него проекта „Висша лига”, или въобще за професионалния футбол.

Обсъждано ли е това ваше предложение с БФС?

- Разбира те. това мое предложение беше обсъждано през последните 2-3 месеца на срещи с футболния съюз, включително с г-н Борислав Попов, на които ми беше заявено. че това нещо е възможно! За пример давам, че членствените права на Берое са прехвърлени на нерегистрирано дружество по същия начин. Защо за едни може, а за други не? Очевидно проблемът е в БФС и в никой друг.

Обсъдихте ли този вариант днес?

- На срещата днес, когато изслушах повечето от колегите, които се изказаха по техни наболели проблеми, които естествено са част от глобалния проблем наречен „български футбол", взеx думата и зададох няколко конкретни въпроса на господата от Изпълкома, включително и на президента ма БФС, на които отговори така и не получих.

Обижда ли ви отношението към ЦСКА?

- Смятам, ме е изключително безотговорно и наистина обидно отношението към ЦСКА. Отношението, което идва от хората, конто ръководят футболните процеси в България. Въпросът, който най-широко бе обсъждан и така и не получи отговор, беше следният: „Господа, ако утре ПФК ЦСКА АД бъде обявено е несъстоятелност от съда, вие готови ли сте де приемете, че ЦСКА ще бъде убит и няма да съществува?”. Отговор не получих, което ме навежда на мисълта, че тези хора не искат да ни помогнат. Пак искам да кажа, де държавата в лицето на спортния министър, е готова да ни помогне вън всяко едно отношение Не срещаме такова отношение обаче от БФС.

Случи ли се нещо конструктивно на днешната среща?

- Абсолютно не, обсъждаха се различни хипотези, но в крайна сметка се оказа, че тези кора нямат никаква идея в главите си да помогнат на ЦСКА и да върнат отбора в професионалния футбол. По-точно да каже... те не го желаят, не знам дали са те или пък някой друг, но определено има кора, които не желаят доброто на нашия клуб.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички