Мбива ще се присъедини за лагера в Турция, ясна е следващата трансферна цел на ЦСКА


Мбива ще се присъедини за лагера в Турция, ясна е следващата трансферна цел на ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

2746 0

Мапу Янга-Мбива ще се присъедини към ЦСКА директно на лагера в Турция, съобщава foot-national. 31-годишният защитник идва като свободен агент, след като договорът му с Лион изтече през миналото лято. Във Франция потвърждават, че спортният директор на "червените" Алан Пардю е уредил сделката, защото познава отлично качествата на Янга-Мбива, тъй като работи заедно с него в Нюкасъл.

Бранителят има впечатляваща визитка, която включва мачове за Нюкасъл, Рома, Лион, ставал е шампион на Франция с Монпелие и има 4 срещи за националния отбор на Франция. Проблемът е, че Янга-Мбива от доста време не играе на високо ниво. Последният му мач датира от 5 февруари, когато игра за резервите на Лион за победата с 5:1 срещу Изьор. Последният професионален мач на бранителя пък е от края на ноември 2017 г., когато играе за Лион срещу Лил.

Любопитен момент от кариерата на Янга-Мбива е скандал, в който се забърква с Лионел Меси. Той удря глава на аржентинеца в една контрола между Рома и Барселона през 2015, като успява да разгневи Лео, който в отговор го хваща за гушата.

Следващата голяма цел за зимната селекция на ЦСКА е привличането на опорен полузащитник, твърди "Мач Телграф". "Червените" търсят футболист със силно изразени дефанзивни функции, който да е алтернатива на Амос Юга в средата на терена. Последният в момента е единственият с подобни характеристики на "Армията". Не е изключено ЦСКА да привлече и още един централен защитник.

Междувременно, Златомир Загорчич разкри причината да не поеме ЦСКА, като тя е свързана с миналото му в Литекс - ето какво сподели наставникът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички