Манджуков подаде сигнал срещу Томов в италианската прокуратура


Манджуков подаде сигнал срещу Томов в италианската прокуратура
Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

1497 0

Новият собственик на ЦСКА Ивайло Манджуков подаде сигнал срещу предшественика си Александър Томов в италианската прокуратура. Босът на "червените" иска разследване за трансфера на Ивайло Чочев от "Армията" в италианския Палермо, пише "България Днес".

По полуофициални информации Чочев е продаден в тима от остров Сицилия за 700 000 евро, но според запознати сумата е далеч по-висока. Новият шеф на ЦСКА има сериозни съмнения за нередности по трансфера и именно за това е поискал проверка от италианските власти. Подозренията са, че Томов е направил сделка със сицилианците, в която голяма част от парите не са описани в официалния договор, а са получени под масата. По този начин се спестяват редица разходи и пари за комисиони.

В чия сметка са отишли парите и по каква точно схема засега не е ясно. Източници от Италия също твърдят, че сумата е по-различна от обявената. Авторитетното издание maidirecalcio.com написа наскоро следното: "Палермо е убеден в качествата на Чочев и го купува точно на 11 юли 2014 г., като плаща на ЦСКА скромните 2 милиона евро..." Разликата от обявената от ЦСКА и Александър Томов сума е точно 1,3 млн. евро. Дали грешката е вярна ще покажат единствено бъдещето и проверката на италианските власти.

Новите шефове на ЦСКА искат проверка и за трансфера на Серджиу Буш в английския Шефилд Уензди. Според информациите от Борисовата градина есенният голмайстор на "А" група е продаден за 500 000 евро. От английския клуб не обявиха официално цената, като има съмнения, че и той е продаден за по-висока сума.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички