Манджуков и Георгиев избраха успешен модел за управление на ЦСКА


Манджуков и Георгиев избраха успешен модел за управление на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1712 0

ЦСКА възнамерява да въведе изцяло нов модел на управление от следващия сезон. Това е амбицията на временните собственици на клуба Ивайло Манджуков и Милко Георгиев, пише "Тема Спорт". Тяхната идея е да намерят един водещ инвеститор, който ще стане мажоритарен собственик и ще дава най-много пари за издръжката. Целта е той да бъде подпомаган от членовете на Управителния съвет. В ръководния орган е планирано да влязат 10 или 12 заможни бизнесмени, които да отделят поне по 100 000 лева на година. Това ще е своебразен членски внос.

Новият модел на управление ще вкара повече сигурност и яснота във финансовото бъдеще на ЦСКА, тъй като при отказване на мажоритарния собственик по-дребните притежатели на дялове ще могат да поемат поне отчасти издръжката. Планът на Манджуков и Георгиев все още е далеч от финализиране, но двамата водят усилени всекидневни преговори с цел да привлекат хора за каузата. Ходът с назначаването на Любослав Пенев също е с цел да се повиши интересът и доверието към марката "ЦСКА" и да помогне за по-бързото намиране на нови инвеститори.

На този етап няколко човека са проявили желание да наливат средства в клуба, но предстои да се уточни точната форма, под която те ще помагат. Не е изключен и вариантът бившият собственик на "армейците" Васил Божков също да помага с финансови средства.

Плановете обаче са едно, а реалността - съвсем друго. ЦСКА не осъществи спешните плащания по лиценза и вчера. Служителите също продължават да чакат по 6 заплати, а никой от собствениците не е дал конкретна информация кога ще има преводи. Дължими са и заплатите на играчите за месец март. Така финансовият колапс в клуба все още е налице и не е разрешен.

Вчера бе оповестено и какви са дълговете на ЦСКА към края на 2014 година. Според финансовия одит задълженията са нараснали с 3 милиона през изминалите 12 месеца. Към 31 декември 2014 г. те са били 22,867 млн. лв., а в края на 2013 г. техният размер бе малко над 19 млн. лв. Разликата се обяснява с това, че към дълговете влизат отпуснатите от "Лира Инвестмънтс" кредити, както и вложените към онзи момент средства от Петър Манджуков и Юлиян Инджов.

Новите собственици Ивайло Манджуков и Милко Георгиев обаче твърдят, че няма никаква яснота около реалните задължения на ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички