Манчев: Хората гледат Биг Брадър и подобни простотии, как да им е интересен футболът?


Манчев: Хората гледат Биг Брадър и подобни простотии, как да им е интересен футболът?

2214 0

Бившият национал и играч на ЦСКА Владимир Манчев не е учуден от тотално изместения интерес на хората от футбола в посока скандали със съдии и заяждания на дребно преди мачовете. Той каза мнението си пред Sportline.bg по повод напрежението по оста София-Разград преди днешното голямо дерби на върха в "А" група между ЦСКА и Лудогорец. Сблъсъкът на "Българска армия" в София започва в 16,00 часа.

"Тези скандали са по-интересни за вас, медиите. Аз съм им свикнал и не ме вълнуват, коментира той пред Sportline.bg. - Те вече са обичайни. В последно време обаче се говори много по-малко за футбол и доста повече за други неща около него. Но то целият ни футбол вече е такъв. Очевидно това е интересно на хората. Те гледат "Биг Брадър" и подобни простотии. И така... Сваля се нивото. За да се обърнат нещата трябва да се цивилизоваме малко като нация".

Според Владо Манчев агресията и напрежението около мачовете компенсира липсата на качество на играта и истинските футболни достойнства. "Точно това прикрива всички липси. Вниманието е фокусирано върху всичко останало, но не и към футбола. Никой не говори за футбол вече. Да чухте някой да обсъжда тактически схеми на игра за този мач?! Да говорят кой футболист на какъв пост ще играе? Или кой няма да играе? Явно по-важно е кой ще свири мача".

Манчев отказа да коментира поведението на треньора на ЦСКА Стойчо Младенов, от когото тръгна скандалът с назначения рефер Николай Йорданов и последвалата промяна, довела до оставка на шефа на Съдийската комисия Никола Джугански. "В случая съм пристрастен и е по-добре да не коментирам нищо, обясни Манчев. - Надявам се обаче ЦСКА да победи. Отборът има шанс за титлата. Лудогорец вече веднъж навакса изоставане, дано втори път да не му се усмихне късметът. Шансовете на ЦСКА са напълно заслужени с оглед на това, което показва отборът. Но всичко си зависи от футболистите в крайна сметка".

Бившият играч на "армейците" добави, че изобщо не го вълнуват заяжданията на дребно между представителите на двата клуба. "Интересува ме повече футболното. Това е, което искам да чувам и да виждам, каза още Манчев пред Sportline.bg. - Лудогорец до момента е един успешен проект, но ще видим как ще продължи. Футболът до голяма степен вече е бизнес. Това има и добри, и лоши страни, не може еднозначно да се коментира този въпрос. Но когато нямаш традиции, може би е по-добре да разчиташ на парите...".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички