Майкъла: С три заплати на щаба и ЦСКА може да стимулира съперниците


Майкъла: С три заплати на щаба и ЦСКА може да стимулира съперниците
Снимка: БГНЕС

2225 0

Бившият шеф в ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори по някои от най-актуалните теми около "червения" клуб пред "Меридиан мач".

ЦСКА води с 3 точки пред Лудогорец. Ще бъдат ли достатъчни да стане шампион?

- Мисля, че ЦСКА не отстъпва по нищо на Лудогорец и това се видя, когато двата отбора се срещнаха. Лошо впечатление ми направиха "червените" срещу Марек. Търсеше се под вола теле, за да се оправдаят за издънката. Както каза Тенчо Тенев, ако ЦСКА бе вкарал два гола, щеше да вкара пет. Марек е до първия гол. Очаквам, че ще станем шампиони.

Трябва ли ЦСКА да продава и купува нови футболисти през зимата?

- За мен, за да оцелее ЦСКА, трябва да продава. Поне Буш или Силва може да бъдат трансферирани. Имаме много чужденци, защо да не вземем още пет. ЦСКА има нужда от пари, защото приходите са малки. Идват само от тв-правата и парите от билетите.

Одобрявате ли от морална гледна точка финансирането на съперниците на ЦСКА?

- Не виждам нищо лошо в това. Нека и ЦСКА да го прави. Ако спортно-техническият щаб се откаже от три месечни заплати, ще има средства за такъв стимул. Трябва да спрат да обвиняват Лудогорец. Те печелят пари за клуба и това е похвално. Вече са над 24 млн. евро на печалба за 2 години. Върнаха си инвестициите за база и други. Кирил Домусчиев вече е напред. Литекс и Славия са другите отбори, които изкарват пари. ЦСКА отстъпва на Лудогорец само в организацията, по нищо друго.

Прав ли е Стойчо Младенов толкова често да е недоволен от съдийството?

- От спортно-техническото ръководство трябва да спрат да коментират съдиите и противника. Момчетата от Марек играха за себе си. Те трябва да хранят семействата си. Ако бяхме били Лудогорец с три гола, оттам щяха да си мълчат. Толкова слаби няма как да ги хванем. Разградчани ще стават по-силни. Стойчо Младенов е добър треньор, но трябва да се съсредоточи върху играта. Преди време загуби титлата с 8 точки преднина. Сега не трябва пак да го допуска. Не трябва да реве, че няма пари за трансфери. ЦСКА има бюджет от 6 млн. лева. Новите идват без пари, но пък се плащат траншове. Похвално е това, което правят Сашо Томов и Сашо Тодоров. Те плащат заплати въпреки трудностите. ЦСКА харчи три пъти повече, отколкото изкарва.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички