Майкъла: БФС протака ненужно казуса с ЦСКА


Майкъла: БФС протака ненужно казуса с ЦСКА

1209 0

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла говори пред "Тема Спорт" по повод протестите на армейската общност, мълчанието от страна на БФС по казуса с клуба и шансовете на тима в турнира за Купата на България. Илиев присъства и на първата среща на ветераните през тази седмица. Те планират да възродят своя клуб.

Г-н Илиев, как ще функционира новият Клуб на ветераните, който предстои да бъде учреден във вторник от 10:00 часа на "Армията"?

- Да започна оттам, че Димитър Пенев ще е негов почетен председател. Имаме няколко цели за изпълнение. Първо, трябва да създадем Управителен съвет. По мое предложение трябва да има петима членове от всички поколения, може и да са трима, въпрос на решение.

Второ - който и да е собственик и треньор на ЦСКА, трябва да бъде подкрепен на сто процента от нас, ветераните. Гриша Ганчев е доказан специалист във футбола - винаги има успехи. Или става шампион, или вади таланти и ги продава за много пари. Това е ефективна работа. Затова разчитам на Ганчев за ЦСКА и трябва да му окажем пълна подкрепа. Трето - ЦСКА трябва да има отбор за ветерани. Единствени ние от големите клубове в България нямаме такъв тим. Дори Лудогорец си направи отбор за ветерани, което е леко озадачаващо. Задължително е ЦСКА да създаде такава своя формация, а нашият клуб ще се грижи за нейното развитие.

Какво е мнението Ви за протеста на феновете срещу БФС и държавата?

- Имат основание за протест, но трябва още по-често да си представят исканията. Кампанията с плакатите из цялата страна е добра идея и дава широка гласност, факт е, че БФС се бави излишно много и протака ненужно решението си по казуса с новото дружество. Защо го прави - не знам. А държавата, смятам, че има воля да помогне на ЦСКА Мисля, че е готова да подаде ръка на клуба.

Лудогорец отпадна от Локо Горна Оряховица за купата, Созопол пък отстрани Ботев... На фона на тези резултати, доколко големи са шансовете на ЦСКА за трофей?

- Отпадането на Лудогорец е истински шок. Такова нещо не съм очаквал, но ето че се случва. ЦСКА може да победи всеки отбор в България. Не казвам да го надиграе, но да е равностоен. Христо Янев има нужда от още няколко попълнения и оттам тимът ще се превърне в наистина много сериозна сила. Потенциалът на настоящия отбор е минимум за полуфинал за купата. Това е напълно постижима цел и мисля, че ще бъде изпълнена. Вече за трофей ще е трудно, но турнирните битки са непредвидими. Поздравления за Христо Янев, който работи прекрасно, справя се много добре начело на ЦСКА и трябва да получи дългосрочна подкрепа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички