Лудогорец не стопи разликата с ЦСКА след 1:1 на "Армията"


Лудогорец не стопи разликата с ЦСКА след 1:1 на "Армията"

3012 0

ЦСКА и Лудогорец направиха 1:1 в дербито от 16-ия кръг на "А" група. Точен в 25-ата минута за домакините беше капитанът Александър Тунчев. В 37-ата Фабио Ешпиньо изравни от пряк свободен удар. Гостите от Разград останаха с човек по-малко на терена още в 14-ата минута заради директен червен картон на Върджил Мисиджан за много груба игра срещу Апостол Попов. Съдията Таско Тасков подходи смело и напълно заслужено и справедливо изгони футболиста на гостите, който си позволи прекалено опасно да влезе в крака на защитника на ЦСКА. В 41-ата и "армейците" останаха с човек по-малко на терена. Директен червен картон получи и Маркиньос, който влезе грубо в краката на Светослав Дяков и по примера на Мисиджан, отиде рано-рано под душа.

Равенството на "Българска армия" запази разликата от 5 точки в полза на ЦСКА във временното класиране. "Армейците" са първи с 37 точки, а разградчани - втори с 32.

Пред почти пълните трибуни на стадион "Българска армия" двата отбора започнаха двубоя без рискове и с повече внимание в защита. Между 4-ата и 6-ата минута обаче домакините изпълниха 3 поледни ъглови удара, които обаче не доведоха до сериозна заплаха за вратаря на гостите Владислав Стоянов. Първата сериозна опасност в мача обаче беше пред вратата на Якуб Дивиш. В 9-ата минута Върджил Мисиджан беше изведен на отлична позиция, а Апостол Попов го изпусна. Страъжт на ЦСКА обаче се намеси решително и изби топката с крак.

Искри на терена проблеснаха в 14-ата минута, когато при опит да се пребори за топката Върджил Мисиджан влезе много грубо в краката на Апостол Попов. Съдията Таско Тасков запази самообладание и спокойно вдигна директен червен картон на футболиста на Лудогорец. В 17-ата нервите на терена отново взеха връх. Карачанаков и Ешпиньо се спречкаха и си размениха остри реплики, но и двамата се разминаха само с последно предупреждение от Таско Тасков.

С човек повече ЦСКА поведе с 1:0 в 25-ата минута. Тогава капитанът Александър Тунчев засече в мрежата на Владислав Стоянов отлично центриране на Маркиньос от фаул. 4 минути по-късно крайно изнервените футболисти на гостите отново изпуснаха нервите си. В центъра на вниманието беше Жуниор Кайсара, който се опита да избие топката от краката на падналия на земята Антон Карачанаков. Шутът беше много силен и не уцели само топката, но и краката на футболиста на ЦСКА. Това предизвика много бурна реакция от страна на треньорите и резервите на ЦСКА, пред очите на които се разигра ситуацията. Те нахлуха на терена, но съдията Таско Тасков отново запази самообладание и успокои духовете. А на Жуниор Кайсара вдигна жълт картон. Изнервен, Фабио Ешпиньо пък показа среден пръст на треньорите на ЦСКА.

В 37-ата минута Лудогорец изравни. Точен от пряк свободен удар беше Фабио Ешпиньо. Футболистът на гостите се зарадва бурно на попадението и беше замерен с огромен камък. Играчът не беше уцелен, но взе предмета и го даде на главния съдия Таско Тасков. Четири по-късно численото равенство в съставите на терена беше възстановено след втори директен червен картон в мача. Получи го Маркиньос, който фаулира грубо Светослав Дяков и подобно на Мисиджан пое пътя към съблекалните.  До края на първата част  нервите и напрежението на терена доминираха, но опасности пред двете врати нямаше.

Нервите и напрежението в мача продължиха и в началото на второто полувреме. В 59-ата минута Йордан Минев и Тони Силва паднаха край аутлинията в полето на ЦСКА. Треньорите и резервите на "армейците" бурно скочиха да искат фаул, но Таско Тасков подмина ситуацията. Стойчо Младенов-младши беше най-разгорещен и получи червен картон от рефера.  В 71-ата минута Александър Тунчев беше на косъм да отбележи втори гол с глава в мача. След центриране на Жуан Фелипе обаче топката не попадна в мрежата, а мина встрани от гредата.

Бурни скандирания "Мафия, мафия" от трибуните проехтяха в 77-ата минута. Тогава Абел Анисе вдигна високо крак за една топка. Зад гърба му нахлу Александър Тунчев. Треньорският щаб и ултрасите по трибуните претендираха за втори жълт картон на резервата на Лудогорец. Реферът Таско Тасков обаче прецени съвсем правилно, че в играта на Анисе няма умисъл и не вдигна втори жълт картон. Малко след това всички ултраси на "Армията" започнаха да скандират "Любо Пенев, Любо Пенев" в подкрепа на уволнения през седмицата селекционер на националния отбор.

В 82-ата минута Жуан Фелипе нахлу отляво в наказателното поле и се хвърли на земята в опит да си изкара дузпа. Тасков обаче не му обърна внимание, тъй като Ешпиньо дори не го докосна. В 84-ата минута Йордан Минев най-накрая си изпроси жълт картон за груб фаул срещу Тони Силва. В оставащите минути до края първо Орелиен Жоаким, а после и Платини се разминаха с топката на чисти позиции, от които можеше да донесат трите точки за "червените". В 90-ата минута Лудогорец имаше отличен шанс чрез Ешпиньо, който се опита от воле технично да прати топката в мрежата на "армейците", но Апостол Попов в последния момент изби в корнер.

ПРЕДИ МАЧА:

ЦСКА влиза в сблъсъка с аванс от 5 точки на върха в класирането, но и в крайно негативна серия срещу актуалния си съперник. "Червените" още търсят първата си шампионатна победа над Лудогорец. Страстите преди сблъсъка очаквано бяха крайно нагорещени заради поредица от номера и опит за натиск. Напрежението ескалира в последните часове заради определянето на съдия на мача. Разигра се грозна сценка с номинирането на скандалния рефер Николай Йорданов, което предизвика взрив от реакции. Това доведе до отмяната на решението на Съдийската комисия, последва назначаване на жребий и оставка на шефа на реферите Никола Джугански.

Два часа преди двубоя журналистът Ивка Димитрова изтегли името на Таско Тасков в жребия за съдия на мача. Този рефер ръководи двубоя на "армейците" срещу Хасково в предишния кръг от "А" група, спечелен с 4:1. Под негово ръководство "червените" имат 3 победи, 2 равенства и 2 загуби в 7 мача. На Лудогорец Тасков е бил рефер в 5 двубоя, от които 4 са завършили с успех, а един - с поражение.

СТАТИСТИКА:

ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

1:0 Александър Тунчев 25

1:1 Фабио Ешпиньо 37

ЦСКА: 33. Якуб Дивиш, 19. Апостол Попов, 48. Марин Оршулич, 3. Александър Тунчев, 21. Венцислав Василев, 4. Стивън Сънди, 70. Жуан Фелипе, 28. Маркиньос, 71. Антон Карачанаков (60-Луис Соарес Платини), 7. Тони Силва (90-Борис Галчев), 17. Серджиу Буш (78-Орелиен Жоаким)

Резерви: 99. Стоян Колев, 31. Кристиан Супусепа, 22. Еденилсон Бергонси, 8. Борис Галчев, 34. Денис Причиненко, 13. Орелиен Жоаким, 20. Луис Сoарес

Треньор: Стойчо Младенов

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Владислав Стоянов, 80. Жуниор Кайсара, 27. Козмин Моци, 55. Георги Терзиев, 25. Йордан Минев, 8. Фабио Ешпиньо, 18. Светослав Дяков, 84. Марселиньо (78-Вандерсон), 17. Даниел Абало (68-Михаил Александров), 93. Върджил Мисиджан, 99. Юнес Хамза (62-Абел Анисе)

Резерви: 26. Милан Борян, 16. Браян Ангуло, 5. Александър Барт, 12. Абел Анисе, 88. Вандерсон, 11. Жуниор Кишада, 7. Михаил Александров

Треньор: Георги Дерменджиев

Жълти картони: Тони Силва, Луис Соарес Платини, Абел Анисе, Апостол Попов (ЦСКА); Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Фабио Ешпиньо, Йордан Минев (Лудогорец)

Червени картони: Маркиньос (41), Стойчо Младенов-младши (59-ЦСКА) Върджил Мисиджан (14-Лудогорец)

Съдия: Таско Тасков; Иво Колев, Валентин Добрев

Стадион: "Българска армия", София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички