Любослав Пенев коментира жребия за Европа и отсече: ЦСКА ще бъде по-силен


Любослав Пенев коментира жребия за Европа и отсече: ЦСКА ще бъде по-силен
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2957 0

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев коментира жребия на "червените" за Лигата на конференциите, който им отреди сблъсък срещу победителя от двойката Струга (Северна Македония) и Лиепая (Латвия). Пенев говори, след като му бе връчена наградата за най-добър треньор за миналия месец. Той обеща и "армейците" да се по-добри.

"Наясно сме с жребия. Очаквахме от този тип противници. В никакъв случай не трябва да има подценяване. На това обучавам моите футболисти и вече трябва да сме подготвени за всеки един съперник. Започваме разузнаване и чакаме двубоя. На лагер сме в момента. Пред ЦСКА стоят най-високите цели особено като аз съм треньор. Взискателен съм и момчетата трябва да са наясно, че с много труд и работа се постигат тези цели. Това ще бъде философията, която ще преследваме за следващите мачове. Отборите, които ръководя, трябва да знаят, че трябва да играем силно и навън, и вътре. Това е простичко. Подготвяме се, наясно сме какво ни предстои. Знаем, че ни предстои тежка година. През 3-4 дни ще имаме мачове. Никой не си мисли, че ще е лесно. Аз съм най-наясно с това, което ни очаква" - започна той.

"Ще бъде по-силен ЦСКА. Не казвам от миналата година, казвам от последните три месеца. Разполагам със сериозни професионалисти. Убеден съм, че отборът ще е по-силен през следващата година, визирам след две-три седмици. В момента има много спекулации, когато е трансферен период. Има много слухове, които вървят. Ще има информация за нови попълнения. В момента не е необходимо да я съобщавам. Колко като бройка няма да казвам. Не ги взимаме на килограм. Имаме нови попълнения, очаквам нови футболисти. Когато видя, че футболистите са в съблекалнята с екипировката на ЦСКА, тогава казвам, че някой футболист е част от нашия отбор. Каквото е необходимо се прави, за да се надгради нивото и качеството на отбора" - продължи Пенев.

"Ще има преотстъпени футболисти. В близките дни ще се знае къде ще отидат. Ще има максимална концентрация във всеки един от турнирите. Ние ще преследваме максимално високо местата в турнирите, където ще участваме. Не трябва да го повтарям. Мисля, че вече го казах. Не трябва да се задоволяваме с нещо посредствено. Ще търсим най-високото ниво. Така трябва да бъде. Важното е, че има конкуренция по постовете. Това е важно за един отбор с високи цели. В момента вървим много добре.

Една от целите ни е да надвием Лудогорец. Самочувствие се придобива не само с победа над определен съперник, а с непрекъснати победи. Един отбор трябва да е постоянно силен, за да не губи точки. Ако от 6 мача, си спечелил 2, не излиза сметката. Без значение кой е съперникът. Контролите са с друг тип характер, защото има ротации и се пробват нови играчи, но и там се търси победа. Във важните мачове точките се броят. Ние се стремим към победа във всеки един мач. Така се гради един добър тим с постоянно силна игра. Не може клатушкане. Тогава печелиш мачове и титли" - заяви още наставникът.

А ЦСКА вече започна подготовка, към която се включи и 16-годишен.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Защо Русия ще участва без своето знаме на Олимпийските игри в Токио?

На втори поредни олимпийски игри Русия ще участва без своя флаг, а на Игрите в Токио спортистите ще се състезават...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама