Литекс? ЦСКА да се притеснява за оцеляването си


Литекс? ЦСКА да се притеснява за оцеляването си

2950 0

Бившият директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира предстоящия мач на "червените" с Литекс и проблемите в клуба пред "7 дни спорт".

Мисля, че Литекс не може да изненада ЦСКА с нищо. Мачът ще е труден, защото все пак там е Красимир Балъков, който е интересен треньор. В Ловеч имат добър отбор, налагат и 5-6 момчета между 18 и 21 години. Това е политиката, която Гриша Ганчев иска и освен че отборът играе да изкарва пари, създава доста проблеми в българското първенство. ЦСКА разчита повече на рутината и опита, няма млади футболисти. Интрига обаче не очаквам да има, а по-скоро рутинна победа за ЦСКА.

Стойчо Младенов работи ЦСКА да стане шампион с минимум 5-6 точки разлика. От тази гледна точка това е много важен мач за затвърждаване на лидерската позиция. Разликата с отборите, които са на второ и трето място, не е чак толкова голяма, но реалната конкуренция е само Лудогорец. Левски, Литекс и Ботев нямат шанс за титлата.

Проблем за Стойчо е, че Вальо Илиев е контузен. Но ЦСКА не може да разчита само на един футболист на 33 години. Знаем, че след 30 години всеки футболист в България е почти изхабен. Апостол Попов също не го виждам как ще играе на 100%, защото и той е на ръба на контузията. ЦСКА в момента играе толкова, колкото да бие. Отборът винаги ще е в тройката, но какво от това? Идват Мура и ни отстраняват, идват някакви от Молдова, които не можеш да ги произнесеш, и те те бият. Това ли е ЦСКА? Навремето в първите кръгове отстранявахме европейски шампиони, сега е трагедия. Притеснителното е, че в Европа ЦСКА не може да излезе от черупката на посредствен отбор.

За България ЦСКА винаги ще бие Хасково, Пирин и Марек, но какво от това? Мерило е Лудогорец, разбира се, да те бият толкова пъти поред... За съжаление, когато ЦСКА се класира за Европа, им взимат лиценза и им забраняват да играят в турнирите. Но и това не е най-голямото притеснение в момента на "Армията". Просто приходите са много по-малко от изхарченото. Няма как да оцелее клубът по този начин. Бюджетът е 5 млн. и половина, а приходите са 2 милиона. Не ме притеснява мачът с Литекс, а как ЦСКА ще оцелее като клуб. В първенството се притеснявам само от Лудогорец, защото в "А" група те играят с 30-40% от възможностите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички