Кулма поиска да напусне ЦСКА


Кулма поиска да напусне ЦСКА
Снимка: БГНЕС

1218 0

Колумбийският шампион Милионариос отново опитва да привлече крилото на ЦСКА Густаво Кулма, съобщават медии в южноамериканската страна. Грандът влиза в битка за 24-годишния играч със сънародниците си от Атлетико Хуниор. И двата клуба искат да придобият правата на Кулма, като самият футболист е изразил желание да бъде продаден пред ръководството на армейците, пише "Тема спорт".

ЦСКА прави всичко възможно да финализира в кратки срокове сделка за Кулма, като ще получи трансферна сума за него. Колумбиецът преподписа с червените през септември, но след това формата му спадна и ЦСКА е готов да се раздели с него.

Кулма беше желан от Милионариос и в началото на 2017 г., когато предложението на южноамериканците бе за преотстъпване. От ЦСКА обаче категорично отказаха. Сега ситуацията е напълно различна, след като Густаво не успя да се наложи като титуляр на „Армията”.

По всичко изглежда, че той ще се превърне във второто ляво крило, което напуска ЦСКА през зимата след Меркадо, а също и във втория продаден футболист след Недялков във ФК Далас срещу 1,5 млн. долара. Милионариос е 15-кратен шампион на Колумбия, като е и актуалният носител на трофея, след като победи Санта фе на финал. Другият клуб, който желае Кулма - Атлетико Хуниор, пък е 7-кратен шампион на страната.

Трансферът на Густаво се очаква да стане факт в първите дни от новата година. ЦСКА има два варианти за негов заместник, но изчаква с привличането им, докато продажбата на Кулма не бъде завършена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички