Кукоч гори за 2 или 4 мача за изцепката си


Кукоч гори за 2 или 4 мача за изцепката си

2000 0

Левият бек на ЦСКА Тончи Кукоч е много вероятно да пропусне следващите две срещи на "армейците". Хърватинът нападна след края на мача със Славия (0:0) вратаря на "белите" Георги Петков. Кукоч го догони в тунела на гостите и го изблъска в гръб, след което бе озаптен от полицията и съотборника си Венци Василев.

Дисциплинарната комисия на БФС ще вземе решение по случая през тази седмица, като първо трябва да се запознае с докладите на трима души - главния рефер Станислав Ставров, съдийския наблюдател Кирил Михайлов, който бе заменил по спешност Димо Момиров, останал неинформиран за наряда си, и делегата на срещата Николай Вълчев.

Според член 22, т. 1, ал.3 на Дисциплинарния правилник на БФС Кукоч би трябвало да бъде наказан по следната причина: "Брутално поведение на състезател (бутане; блъскане, дърпане, като се използва прекомерна сила; настъпване, хапане).

В ситуация, настъпила извън игрово време, санкцията за играча е глоба от 1000 лева и спиране на състезателните права за 2 срещи. Това наказание може да бъде наложено, ако ДК санкционира с червен картон Кукоч по доклад.

Ако му бъде присъдено това нарушение, Кукоч ще пропусне както двубоя с Хасково тази седмица, така и сблъсъка с Лудогорец на 21 ноември след паузата за националните отбори.

Крайното наказание на бранителя зависи най-вече от тълкуването на БФС и от докладите на рефера, наблюдателя и делегата. Не е изключено Дисциплинарната комисия да отложи с няколко дни решението си, както стана и след изстъпленията на синята агитка във вечното дерби, пише "Тема Спорт".

Потърпевшият в случая - Георги Петков, пък прогнозира още по-тежка санкция за хърватина. Той разкри, че за подобно провинение, но без удар, самият той е бил наказан за 4 мача.

"Като бях играч на Левски, в един мач със Славия не си сдържах нервите, също като Кукоч. Левски загуби с 1:2, аз подгоних играч на Славия, но без удар, и ме наказаха с 4 мача", разкри Петков в ефира на "Канал3".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички