Критично слаб ЦСКА едва не падна от Локомотив София


Критично слаб ЦСКА едва не падна от Локомотив София
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

6006 0

Отборите на Локомотив София и ЦСКА завършиха 1:1 в столично дерби от втория кръг на Първа лига. Гостите успяха да не загубят точки в срещата, след като Браян Морено се разписа в последната минута от редовното време, като преди това Карлос Франса беше дал аванс на домакините след изключително спорно отсъден наказателен удар в 21-ата минута.

Тогава Мики Орачев центрира топката отляво за Селсо Рапосо, който шутира. Топката се отби в бедрото на Брадли де Нойер, след което в ръката на левия бек, а реферът Волен Чинков дори отиде да разгледа на мониторите ситуацията. В крайна сметка той реши да даде дузпа, която беше реализирана от „железничарите“.

Така ЦСКА реализира трети гол от четири общо след ъглови удари, а тимът има вече четири точки в своя актив, което го праща на второто място във временното класиране на Първа лига, но след едва два рунда тимът вече изостава от Лудогорец, който е на върха с шест. Локо София пък регистрира първи точки през този сезон, като тимът е 10-и с един пункт.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 4 минути игра в столицата гостите стигнаха до отличен шанс. Шопов намери Амос Юга, който стреля много мощно от дистанция, но топката не намери очертанията на вратата, пазена от юношата на Левски - Любенов.

В 17-ата минута домакините получиха дузпа, след като Орачев центрира отляво за Рапосо. Той шутира от движение, а топката се удари първо в бедрото, след което в крака на Де Нойер. Реферът Чинков отиде да гледа ВАР-мониторите и реши, че има дузпа, макар футболното правило към днешна дата да е такова, че когато топката се удари в част от тялото на играч, след което в ръка дузпа да няма, но наказателният удар бе даден. Зад топката застана Франса, който елиминира плонжа на Бусато за 1:0.

 

Настроението в играта на домакините се покачи значително, а те изпуснаха две чудесни възможности чрез Красимир Милошев и Илия Димитров да удвоят своя актив. Вторият дори изпусна "златна" възможност, озовавайки се "очи в очи" срещу Бусато, но бразилецът отрази с тяло удара му в 24-ата минута.

До края на първото полувреме двата отбора си размениха по едно положение, но в крайна сметка до втори гол след първите 45 не се стигна.

Четвърт час преди края вратарят на "железничарите" Любенов допусна голяма неточност, изпускайки да улови топката, но за негово щастие Кръстев не продължи движението си и той се намеси. При следващото нападение за Локо София Славчев беше изведе сам срещу Бусато. Християн Петров настигна халфа, който го финтира с лекота и отправи силен удар от няколко метра, но бразилският вратар на ЦСКА отрази с тяло топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През второто полувреме ЦСКА засили малко темпото на игра, но домакините спираха всичките им набези с фаулове. Вследствие на това те бързо акумулираха няколко жълти картона в сметката си. Илич направи няколко промени с цел да освежи състава си, но в крайна сметка големи положения пред вратата на Любенов нямаше.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ

Локомотив Сф: 24 Александър Любенов - 33 Алан Фильо 26 Красимир Милошев - 44 Божидар Кацаров 89 Матеус Дуарте 4 Мики Орачев 8 Симеон Славчев 13 Селсо Рапосо 70 Димо Бакалов 9 Илия Димитров 11 Карлос Франса

Треньор: Станислав Генчев

ЦСКА: 1 Густаво Бусато - 2 Юрген Матей - 6 Християн Петров 19 Иван Турицов 15 Тибо Вион 21 Амос Юга 8 Станислав Шопов 11 Лазар Туфегджич 27 Маурисио Гарсес 14 Калоян Кръстев 5 Брадли Де Нойер

Треньор: Саша Илич

Локомотив София - ЦСКА по ТВ: Къде да гледаме мача от Първа лига?

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде второ поредно домакинство за тима на Станислав Генчев, който преди седмица бе победен от Черно море с минималното 1:0. Голът тогава беше дело на Виктор Попов, който се разписа 15 минути преди последния съдийски сигнал.

ЦСКА пък стартира кампанията с победа у дома - 3:0 срещу Арда Кърджали. Хеттрик вкара Маурисио Гарсес, който след това получи наградата за "Играч на кръга".

*През сезон 2021/22 "червените" победиха Локомотив София на свой терен с 2:0 (2 декември) и завършиха 1:1 като гости (13 февруари).

Днешният мач ще бъде генерална репетиция за състава на Саша Илич преди първия сблъсък с Македония Гьорче Петров от квалификациите на турнира Лига на конференциите (21 юли).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички