Кредиторите се срещат днес за ЦСКА


Кредиторите се срещат днес за ЦСКА

1045 0

Първото Общо събрание на кредиторите на ЦСКА ще се проведе днес от 16:30 часа в Съдебната палата. На него временният синдик Радослав Тонев ще представи доклад за състоянието на дружеството ПФК ЦСКА АД. На събранието трябва да се назначи и постоянен синдик, като не е изключено самият Тонев да стане такъв. Това ще се реши, ако поне 51% от кредиторите го подкрепят, пише вестник "Тема спорт".

Всеки един кредитор трябва да предяви своите претенции към ЦСКА. Ако това не бъде направено до днес, по закон парите се губят и оттам нито ФИФА, нито УЕФА са способни да принудят ЦСКА да ги връща.

В началото на седмицата се появи информация, че Гриша Ганчев е изкупил голяма част от дълговете. Това обаче не бе потвърдено официално отникъде. При такова положение най-голям кредитор на клуба е държавата в лицето на НАП. Агенцията по приходите има да получава малко над 30% от всички дължими суми на ЦСКА.

Армейците имат още десетки кредитори, сред които е бившият собственик на клуба "Лира Инвестмънтс".

Освен това събранието би могло да покаже как ще се процедира оттук насетне - дали да ще се върви към ликвидация на дружеството, или то ще се оздравява.

Цялата процедура по несъстоятелност може да отнеме повече от половин година. Поради тази причина от "Армията" искат да продължат участие в първенството с новото дружество ФК ЦСКА. Старото е с блокирани сметки и няма как да развива нормална дейност.

Правната комисия на БФС обаче отряза червените за новото дружество, поне засега. Становището на юристите е, че няма достатъчно основания ФК ЦСКА да стане правоприемник на ПФК ЦСКА. Все пак не е изключено от Борисовата градина да предоставят още документи и приемство да бъде установено.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички