Кралев за ЦСКА: Дълги години са правени компромиси в името на феновете


Кралев за ЦСКА: Дълги години са правени компромиси в името на феновете
Снимка: БГНЕС

1175 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви причината да се стигне до положението, в което ЦСКА се намира днес. Както е известно, бе взето решение тимът да играе в „А“ окръжна група през новия сезон. Според Кралев, много години са правени компромиси в името на привържениците и затова се е стигнало до тази ситуация.

"Когато имаме яснота, тогава ще може да коментираме в конкретика казуса ЦСКА. В последната година същината на проблема се отклонява. Не е проблемът в базите, а какво ще се прави с клуба. Нека тези, които искат да инвестират в ЦСКА, да се разберат. Нека това всичко мине през узаконяване от БФС. Как Изпълкомът ще се произнесе? Държавата ще направи необходимото, за да обезпечи нормалните условия на труд на футболистите. Не можем да коментираме този казус преди собствениците да заявят конкретни намерения, да са се обедини около една платформа.", заяви Кралев пред БНТ.

„Това са търговски взаимоотношения. Има си търговско дружество, което дължи пари към НАП. Собствениците трябва да предприемат действия. Когато изпадне в неплатежоспособност, би трябвало да го обявят във фалит и да се стигне до процедура към фалиране на дружеството. Доколкото разбирам тези проекти, които се коментират, са нови. Казусът е друг. Затова клубът не е получил лиценз. Няма как да плати своите задължения към НАП.", добави още Министърът.

Според него няма как да се говори за геноцид в ЦСКА през последните 25 години. "Многократно съм го казвал. През последните години, както и по времето на Свилен Нейков, е подписан 20-годишен договор за ползване за тази база ЦСКА не е платил и един лев. Не знам за какъв геноцид говорим тук."

Красен Кралев обяви и причината, за да се стигне до подобна ситуация с ЦСКА: "За да стигнем до казуса с ЦСКА проблемът е бил, че дълги години са правени компромиси в името на феновете. Левски и ЦСКА са изключително сложни за управление заради фенската си маса. Подложени са на огромни очаквания, много хора са засегнати от тяхната съдба. Би трябвало по-рано да се реагира, но тези казуси са от прерогативите на БФС. "

Кралев призова да се чуе и решението на Българския футболен съюз по казуса. "Нека да чуем решението на БФС все пак, държавата е последната институция,която трябва да изкаже становище по случая."

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички