Кралев: Ще изпълним исканията на ЦСКА за базите


Кралев: Ще изпълним исканията на ЦСКА за базите
Снимка: БГНЕС

1759 0

"Никой няма намерение да забавя процеса за връщане на базите на ЦСКА", заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Кралев коментира темата за спортните бази на "армейците" като в интервю за БНТ заяви, че в момента се работи по отдаването им на клуба. "Базите на ЦСКА са на ЦСКА и те имат перфектен договор за 20 години. Клубът иска задължението им да отпадне и срокът да бъде увеличен. Това ще бъде направено. Има технически процедури, които трябва да бъдат извършени. В момента юридическият ни екип работи. Уточнили сме се и никой няма намерение да забавя процеса, но има срокове, които са предвидени в българското законодателство. Законът за спорта ще включва спортните бази, както и регламентиране на спортния тотализатор. Ще бъде подложен на публичен дебат", коментира Кралев проблема.

По темата за "черното тото" министърът смята, че манипулиране на резултатите има не само във футбола, а и България не е най-лошия пример за подобни деяния.

"Не говорим за черно тото, а за манипулиране на резултати и залагания в компании. Не съм съгласен, че България е един от лошите примери в света. Резултати се манипулират не само в света, но и в индивидуалните спортове, в баскетбола. За периода 2013-2014 година в България са наблюдавани 450 срещи в различни видове спорт, получени са сигнали за 47 от тях, и е доказано, че няма проблем. Подобно престъпление трудно се доказва. Проблемът е сложен, но държавата полага усилие", каза Кралев. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички