Кралев: Не само ЦСКА плаща наем за базите


Кралев: Не само ЦСКА плаща наем за базите
Снимка: БГНЕС

1488 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира ситуацията с ЦСКА. Той отрече твърденията, че само „червените“ плащат наем за базите, а не и останалите клубове.

„Това, което зависи от нас като държава, ще бъде направено. А то е базите да бъдат предоставени за използване на този клуб, който продължи да се състезава и да използва марката „ЦСКА". Това ще бъде направено, когато има конкретно решение по казуса. Няма да има проблем от гледна точка на базите и разсрочване на дълговете на клуба към държавата. Има назначен синдик, нека оставим хората да си вършат работата.“, сподели Кралев.

„Не е вярно, че останалите клубове не си плащат наеми, а само ЦСКА го прави. Базите са предоставени, има си договори, с някои от тях има отношения за доизчистване. Има и някои направени подобрения, но те трябва да бъдат признати, тъй като са били без разрешение. Но това, което са поставили като изисквания, е направено от нас. И полека-лека вървим към сключване на договори и споразумения с всеки един от клубовете, които са с марката „ЦСКА". Нямаме обаче правомощия за безвъзмездно предоставяне на базите. Защото тези имоти са правени с инвестиции на държавата. Наемите не са големи.", каза още министърът.

"Основните задължения, натрупани през годините, не са за наеми, а сметки за ток и вода. Разбираме, че клубовете имат затруднения и никога не сме ги притеснявали. Винаги сме били нормален партньор, с който могат да работят. Получавали са винаги разсрочване на дълговете. Няма нито един прекратен договор, няма клуб, който да е бил принуден да напусне базата, защото не си изпълнява задължения. Но сега, понеже ситуацията е малко по-изострена заради съдбата на футболния клуб, някои хора се опитват да предизвикат по-голямо обществено внимание върху този казус", добави Кралев.

От Българския футболен съюз все още не са се произнесли официално по казуса с ЦСКА, но се появиха информации, че решението няма да е в полза на „червените“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички