Край на редовния сезон в Първа лига: ЦСКА с голова разлика 9:1 за 4 дни и държи съдбата си в свои ръце (ВИДЕО)


Край на редовния сезон в Първа лига: ЦСКА с голова разлика 9:1 за 4 дни и държи съдбата си в свои ръце (ВИДЕО)
Снимка: Lap.bg

7306 0

ЦСКА спечели последния си двубой от редовния сезон на Първа лига! Възпитаниците на Саша Илич се наложиха с 5:1 над Ботев Враца в понеделник вечер и влизат в плейофите от втора позиция на точка зад лидера Лудогорец, който разполага със 74 точки. С най-голяма заслуга за изразителния успех бе Дюкенс Назон, който се доближи на само 2 гола в голмайсторската класация от Ивайло Чочев (19 гола), след като вкара хеттрик на врачани (22’,54’,75).

Резултатът бе открит от Иван Турицов след 14 минути от дузпа, а другото попадение за “червените” реализира Мено Кох в 53-тата минута. Почетният гол за гостите бе дело на Браян Мендоса след час игра. По този начин възпитаниците на Дани Моралес са на 11-то място с 4 точки зад 10-тия Ботев Пловдив. 

Междувременно серията от 20 поредни загуби за северозападния клуб на “Армията” продължи, след като 40 години те не са постигали успех като гост на ЦСКА, който вкара по 4 попадения на врачани в последните 5 срещи от всички турнири. 4 дена по-рано възпитаниците на Саша Илич се наложиха с 4:0 над Хебър за общо 9 реализирани попадения в рамките на броени дни. 

Така ЦСКА би могъл да стане със сигурност шампион, ако спечели следващите 5 срещи от плейофите, по време на които ще гостува извън София единствено на Лудогорец. От двубоя в понеделник лоши новини за Саша Илич останаха единствено смените на Марселино Кареасо и Тобиас Хайнц в 64-тата минута, които бяха породени поради контузии.

Първо полувреме:

Статична ситуация след 120 секунди пред вратата на Костов доведе до първи удар посока една от двете врати. С изпълнението на нарушението се нагърби Хайнц, но опитът му премина над напречната греда.

В 13-тата минута след "леко затишие" пред вратата на врачани се стигна до наказателен удар за ЦСКА! Махмутович изведе със страхотно подаване Гарсес, който обаче бе фаулиран от Фераресо и веднага бе отсъдено нарушение. 

ГОЛ! Секунди по-късно Турицов се нагърби с изпълнението и откри резултата с удар в горния ляв ъгъл! 1:0!

ГОЛ! С 15-тото си попадение в Първа лига от началото на сезона - Дюкенс Назон покачи за домакините до 2:0. Той се възползва по най-добрия начин в 22-рата минута, когато топката се изби от левия страничен стълб, след като Линдест отправи красив удар! 2:0!

В 27-мата минута възпитаниците на Моралес създадоха първата си опасна ситуация, след като се стигна до нарушение пред наказателното поле на домакините.

С изпълнението се нагърби Переа, който стреля в горния десен ъгъл на противниковата врата. С топката обаче игра Евтимов, който я отклони в напречната греда и запази разликата от 2 гола.

Второ полувреме: 

ГОЛ! Възпитаниците на Саша Илич логично стигнаха до трето попадение в срещата 7 минути след подновяването на двубоя, след като Мено Кох засече с глава центиране от корнер за 3:0!

ГОЛ! Броени секунди по-късно резултатът набъбна до 4:0 поради неразчетени действия на гостите в отбрана. По този начин Назон се озова около вратата на Костов и с шпагат отколни кълбото за 16-тия си гол от началото на сезона в шампионата! 

ГОЛ! В 59-тата минута Браян Мендоса отбеляза почетно попадение за гостите, след като се озова под диагонал на Евтимов и след асистенция на Барбоса се стигна до 4:1!

Около попадението дойде и лоша новина за Саша Илич, след като се наложи принудително да замени Марселино Кареасо.

ГОЛ! Дюкенс Назон успя да оформи своя хеттрик в последния момент преди да бъде сменен - в 75-тата минута! Той се възползва от страхотно подаване в коридор на Линдсет и по диагонал за трети път в двубой матира Костов за 5:1!

Стартови състави:

ЦСКА: Димитър Евтимов, Енес Махмутович, Мено Кох, Християн Петров, Иван Турицов, Тибо Вион, Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет, Маурисио Гарсес, Дюкенс Назон

Ботев Враца: Красимир Костов, Марин Кавдански, Луис Соарес, Диего Фераресо, Лукас Брамбила, Момчил Цветанов, Марко Мажуга, Диого Барбоса, Браян Варгас, Браян Мендоса, Стефан Гаврилов

Преди мача:

Срещата е от огромно значение за възпитаниците на Саша Илич, след като изостават с мач и 4 точки на Лудогорец. Евентуален успех би означавал, че ще клубът ще влезе в плейофите с 1 точка пасив. 

Гостите са на другата крайност и до голяма степен положителен резултат би бил само за престиж в днешния ден. Причината е, че дори и три точки не биха били достатъчни за врачани за място в "четворката" и ще трябва да се борят за оцеляването си. 

ЦСКА е в серия от 20 поредни победи над днешния си съперник във всички турнири, като за последно врачани печелят точка през 2011 г. след 2:2 при домакинство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички