Костадинов: Левскарите дават мило и драго за клуба, в ЦСКА е различно


Костадинов: Левскарите дават мило и драго за клуба, в ЦСКА е различно
Снимка: БГНЕС

3219 0

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов отговори на въпроса защо въпреки проблемите си с дълговете Левски продължава да оцелява, а с ЦСКА това не се случи. Бившият президент на "червените" разказа и за 2008 г., когато на клуба му бе отнет европейският лиценз.

"Синята" общност е по-солидарна. Хората, които обичат Левски, дават мило и драго за него. В ЦСКА нещата стоят по-различно. Има групи фенове, които искат едно, други – съвсем друго. За съжаление сега обикновеният фен на „армейците“ страда заради липсата на резултати", обясни Костадинов пред "Блиц".

"За лиценза на ЦСКА ще кажа няколко неща. Имам предвид за пролетта на 2008 година, когато аз бях изпълнителен директор и ни отнеха европейския лиценз. Бях много обвиняван за случилото се, негативизмът по мой адрес даже продължава и от някои до днес. И нека сега да кажа каква е истината. Може би няма да назова точната сума, но трябваше да бъдат платени около 300 хиляди или 320 хиляди евро.

Имахме срок от една седмица. В тази една седмица се случиха много интересни неща. Президентът на ЦСКА отиде в чужбина да гледа мач от Шампионската лига и ни увери, че всичко е наред. Аз и финансовият директор се чудехме какво да правим.

Получих предложения от хора да дадат пари, да помогнат на ЦСКА. Това бяха мои лични приятели, които не са се тупали по гърдите пред обществото, че са големи цесекари. Но в крайна сметка не зависеше нищо от мен, а от президента на клуба. Това е най-лошото нещо, което ми се е случвало като футболен ръководител.

Беше тежко, защото ЦСКА притежаваше изключително силен отбор. Балансиран, който спечели с голяма преднина шампионската титла. Разполагахме с много силни чужденци и с най-добрите по това време български футболисти. Да не забравяме, че и законите бяха по-различни от днешните. Така че – не може да се прави някакъв подробен паралел между тогава и сега", върна се назад във времето "Екзекутора на петлите". А ето какво каза Костадинов за настоящия ЦСКА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички