Кошмар: ЦСКА не може да бие румънски тим вече 67 години!


Кошмар: ЦСКА не може да бие румънски тим вече 67 години!
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2665 0

Снощи ЦСКА загуби за втори път от румънския Сепси във втори предварителен кръг на Лига на конференциите и отпадна от пресявките на турнира. Румънският носител на Купата отнесе родния гранд с общ резултат 6:0 в двата мача.

Със загубата с 0:4 в Румъния снощи "червените" са удължили много лоша своя серия срещу тимове от северната ни съседка. Вече в 11 поредни сблъсъка с румънци родният гранд не може да стигне до победа.

За последно ЦСКА надви тим на север от Дунав през далената 1956 г., когато разби у дома Динамо (Букурещ) с 8:1. В реванша обаче "червените" губят с 2:3 и оттогава не са усещали вкуса на победата.

На 3 пъти след това софийският клуб се изправя срещу Стяуа - през сезон 1997/98 в Шампионска лига, през сезон 2004/05 в Купата на УЕФА и през сезон 2011/12 в Лига Европа. Всеки път букурещкият гранд продължава напред. Румънците печелят 3 от 6-те мача, а в останалите 3 завършват наравно.

През 2020 г. пък "червените" се срещнаха с ЧФР Клуж в груповата фаза на Лига Европа. В София ЦСКА падна с 0:2, а в реванша стигна до 0:0. Без успех, дори без отбелязан гол за тях минаха двете срещи със Сепси това лято (0:2 и 0:4). А ето кога за последно ЦСКА отпадна толкова рано в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички