Коя телевизия ще излъчи дербито ЦСКА - Левски от Първа лига?


Коя телевизия ще излъчи дербито ЦСКА - Левски от Първа лига?
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

10997 0

Дербито между ЦСКА и Левски оглавява програмата на Първа лига в неделния ден. "Сините" започнаха да се надигат след завръщането на Станимир Стоилов и решаването на финансовите проблеми, докато "армейците" влязоха в групата на Лига на конференциите и са без загуба в шампионата до този момент.

"Червените" влизат като фаворити в мача, но в подобни дербита често се случват изненади. ЦСКА цели да прекрати хегемонията на Лудогорец и с победа ще се доблици до първото място. Левски направи две равенства с Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 и ще търси първа шампионатна победа след завръщането на Станимир Стоилов.

И двата тима се оплакват от кадрови проблеми, но има и доста възстановени от контузии. За ЦСКА в средата на терена ще се завърне Амос Юга, който ще си партнира с Карло Мухар. Очаква се в защита като титуляр да стартира Томас Лам, а Жорди Кайседо да поведе атаката, като зад него ще действат Варела, Кери и Йомов.

За Левски се очаква Николай Михайлов, Георги Миланов и Иван Горанов да са в стартовия състав. И тримата лекуваха контузии, но вече са налиния. Стоилов ще гласува доверие на Билал Бари в атаката, а по крилата ще са Миланов и Здравко Димитров. В центъра на отбраната отново ще са Христос Шелис и Гьоко Зайков.

Левски няма победа в последните 7 дербита. За последно "сините' спечелиха с 1:0 през февруари 2019 г. През миналия сезон ЦСКА спечели и двата сблъсъка. Срещата на националния стадион "Васил Левски" започва в 16:30 ч. и ще бъде предавана пряко по Диема спорт. Ще можете да следите сблъсъка НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички